NPO Radio 2 Top 2000

Barts classic track NL: 'Sorry'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Barts classic track NL: 'Sorry'

Het is één van de populairste liedjes van de Nederlandse rockband, maar hoe ontstond het?

Verbroken relatie

Nou, bij Eloi Youssef thuis op de bank. Met een gitaar, een mobiele telefoon en het verbreken van zijn relatie in het vooruitzicht. “Ik wist dat het eraan ging komen en ik voelde me superschuldig. Opeens kwam die emotie eruit en was dit op dat moment het meest toepasselijke nummer om te schrijven,” vertelt Eloi achter de mengtafel aan Bart.

Pianospel zonder emotie

Het productieproces werd uiteindelijk nog een flinke klus. Voor het inspelen van de piano werd tijdens een studiosessie in Rome zelfs een pianist ingehuurd, maar zijn spel haalde de plaat uiteindelijk niet. Volgens drummer Niles klonk de opname goed, maar was de band het er tóch unaniem over eens dat Casper de pianopartij opnieuw moest inspelen: “Ik luisterde de opnames van de pianist de volgende dag terug en ik voelde geen emotie meer bij het nummer. En eigenlijk voelden we allemaal hetzelfde."

Of Eloi het liedje ooit aan zijn toenmalige vriendin heeft laten horen? Je hoort het in onderstaande video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barts Classic Track NL

In Barts Classic Track NL bespreekt Bart samen met artiesten hoe hun nummers tot stand kwamen en zijn opgebouwd. In de Wisseloord Studios ontleden ze laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene.

Meer Classic Tracks van Bart vind je op zijn Facebook-pagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks.

Nederland heeft gestemd! Van 25 t/m 31 december hoor je de Top 2000 op NPO Radio 2.

​Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie