NPO Radio 2 Top 2000

Deze liedjes hebben jullie ontdekt door de NPO Radio 2 Top 2000

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Deze liedjes hebben jullie ontdekt door de NPO Radio 2 Top 2000

Dat jullie alle 2000 liedjes van de lijst der lijsten al kennen is zeldzaam. Hoewel de lijst ieder jaar dezelfde terugkomers heeft, ontdekken we ook elk jaar een aantal nieuwe muzikale hoogstandjes.

Via de Instagrampagina van NPO Radio 2 vroegen wij welk liedje jullie hebben ontdekt via de Top 2000.

Ontdekkingen

Zo vertelt Daphne ooit If You Leave Me Now van Chicago ontdekt te hebben via de Top 2000. Ook met Supertramp maakte ze kennis dankzij de lijst der lijsten. Luuk hoorde Tubular Bells van Mike Oldfield voor het eerst in de Top 2000. Of hij hier tijdens het puzzeluurtje van Bart Arens achter kwam weten we niet...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toeval

Ebeltje ontdekte drie jaar geleden per toeval Mensch van Herbert Gronemayer. Sindsdien is het lied een troost voor haar in een lastige tijd als mantelzorger. Ook Elton John-fan Marjolein kwam er toevallig achter dat ze Tiny Dancer over het hoofd had gezien. Waar zo'n lijst wel niet goed voor kan zijn!

Lola Montez

Opvallend is hoeveel mensen met Lola Montez reageren onder de Instagram-post. Onder meer Alinda, Erik, Laura, Rick en Marieke geven aan dat zij het nummer van Volbeat hebben ontdekt door de Top 2000. Lola Montez staat dit jaar op plek 85 in de lijst der lijsten.

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

>> KLIK HIER OM DE LIJST VAN 2021 TE BEKIJKEN <<

Ster advertentie
Ster advertentie