NPO Radio 2 Top 2000

Legendarisch Live: U2 met schorre Bono én B.B. King

foto: YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Legendarisch Live: U2 met schorre Bono én B.B. King

In het voorjaar van 1989 scoren U2 en bluesgitarist B.B. King gezamenlijk een enorme wereldwijde hit met When Love Comes To Town. Later dat jaar vertolken ze dat nummer een aantal keer samen, onder meer in Adelaide.

Tijdens het eerste deel van de grootse Lovetown Tour doet U2 achtereenvolgens Australië, Nieuw-Zeeland en Japan aan. Drie shows die medio oktober van dat jaar in Sydney moeten plaatsvinden, worden naar november verplaatst vanwege stemproblemen van Bono. De zanger is weer goed bij stem wanneer hij met zijn Ierse kornuiten op 27 oktober het podium betreedt in Adelaide.

Beetje schor

Bono slaagt erin de show volledig uit te zingen – letterlijk en figuurlijk. Tijdens de toegift is hij wel duidelijk een beetje schor, maar dat past eigenlijk uitstekend bij de bluesrocksong When Love Comes To Town. Tot groot plezier van zowel het aanwezige publiek als U2 zelf komt B.B. King tijdens dat nummer meespelen. Het levert een mooi schouwspel op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

U2 en B.B. King in de NPO Radio 2 Top 2000

Zowel samen als individueel staan U2 en B.B. King in de NPO Radio 2 Top 2000. Hun samenwerking When Love Comes To Town staat op nummer 1330. Er staat nog één ander nummer van de bluesgitarist in de lijst, namnelijk The Thrill Is Gone op nummer 1430. U2 is één van de hofleveranciers met maar liefst 21 noteringen, waarvan Sunday Bloody Sunday de hoogste is.

Ster advertentie
Ster advertentie