NPO Radio 2 Top 2000

Bruce Springsteen brengt naast een nieuw album ook documentaire uit

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Bruce Springsteen brengt naast een nieuw album ook documentaire uit

Vorige maand liet Bruce Springsteen weten dat zijn nieuwe album Letter To You eind oktober wordt uitgebracht, maar hij heeft nu ook een documentaire aangekondigd.

De documentaire beschrijft de vijf dagen die Springsteen en de E Street Band doorbrachten in zijn studio om het nieuwe album Letter To You op te nemen.

Kijkje achter de schermen

In de sfeervolle zwart-witdocumentaire, geregisseerd door Thom Zimny, krijgt de kijker te zien hoe de bandleden de nummers op het album instuderen en opnemen. Een bijzonder project van een groep muzikanten die tevens decennialang vrienden van elkaar zijn. "We deden elke drie uur een nummer", laat gitarist Steve Van Zandt Rolling Stone weten over het opnameproces. "We hebben het album in feite in vier dagen opgedeeld. We boekten vijf dagen een studio en op de vijfde dag hadden we niets te doen, dus we luisterden er gewoon naar." Het nieuwe album Letter To You met E Street Band en de documentaire kunnen fans op 23 oktober verwachten.

Bekijk hieronder alvast een teaser:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gitaar van een fan gebruikt

Het album Letter To You bevat twaalf nummers, waaronder ook opnames van oudere, niet eerder uitgebrachte nummers. Wist je dat Bruce Springsteen het hele album heeft geschreven met een gitaar die hij van een fan heeft gekregen? Hoe dat zit lees je hier.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie