NPO Radio 2 Top 2000

Paul McCartney deelt trailer van documentaire over levenswerk

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Paul McCartney deelt trailer van documentaire over levenswerk

De trailer van documentaire McCartney 3, 2, 1, is uitgekomen. In de zesdelige serie gaan Rick Rubin en Paul McCartney in gesprek over het werk van Macca.

Paul McCartney heeft in samenwerking met streamingdienst Hulu muziekdocumentaire McCartney 3, 2, 1 gemaakt. McCartney heeft voor de serie samengewerkt met muziekproducer Rick Rubin, die albums geproduceerd heeft met onder meer Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, Beastie Boys en vele anderen. In de documentaire reflecteert McCartney op zijn eigen muzikale opvoeding en geeft hij een exclusief inkijkje in de totstandkoming van een aantal alom bekende hits van The Beatles. De documentaire is vanaf 16 juli exclusief op de Amerikaanse streamingdienst Hulu te zien.

Eerste keer McCartney in detail

"Nog nooit eerder hadden fans de mogelijkheid om Paul McCartney zo in detail te horen vertellen over zijn levenswerk", zegt Hulu-directeur Craig Erwich in een verklaring. "Om te zien hoe Paul en Rick uit de doeken doen hoe de grootste hits uit de muziekgeschiedenis tot stand kwamen, is echt verhelderend."

Lees ook: Vijf albumparels van Paul McCartney die je moet horen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Paul McCartney staat dit jaar vier keer solo in de Top 2000, met zijn hoogste notering voor 'Band On The Run'. The Beatles staan er in 2020 maar liefst dertig keer in. Benieuwd hoe McCartneys muziek zich door de lijst heeft bewogen door de jaren heen? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie