NPO Radio 2 Top 2000
BNNVARA

Is een comeback in de Top 2000 mogelijk voor deze Nederlandse artiesten?

foto: The Dutch / Mannenkoor Karrespoorfoto: The Dutch / Mannenkoor Karrespoor
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Is een comeback in de Top 2000 mogelijk voor deze Nederlandse artiesten?

Ieder jaar zijn er rond de honderd nieuwkomers in de Top 2000. De nummers blijven nog jaren in de lijst, of zakken jaar na jaar met hun notering totdat ze weer verdwijnen. The Dutch en Mannenkoor Karrespoor stonden allebei, tot hun verdriet, maar éénmalig in de Top 2000. In Spijkers met Koppen hoor je waarom ‘This is Welfare’ en ‘Lekker op de Trekker’ moeten terugkeren in de lijst der lijsten.

Hans Croon maakte in 1983 met zijn band The Dutch het nummer ‘This is Welfare’, maar pas in 2001 belandde het nummer in de Top 2000. In 2001 stond de band niet te juichen toen ze het hoorde. "Eerlijk gezegd wist ik het helemaal niet", vertelt Hans. "We hoorden het pas een paar jaar geleden." Na hun comeback werd er een Wikipediapagina over The Dutch gemaakt en daardoor ontdekte de band hun notering in de Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een boerinnenwervingslied

Voor Henk kranendonk van Mannenkoor Karrespoor was het een ander verhaal. Naar aanleiding van de boerenprotesten was er in 2019 plots veel meer gestemd op boerenmuziek. Het nummer 'Lekker op de Trekker’ belandde op plek 364 en werd daarmee onderdeel van de protesten. Toen het nummer in 1992 uitkwam, was het niet bedoeld als protestlied. "Het is een soort boerinnenwervingslied", vertelt Henk. De 'voorloper van Boer zoekt Vrouw' had misschien geen invloed op Henk, maar op zijn koorgenoten wierp het wel degelijk zijn vruchten af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Dutch en Mannenkoor Karrespoor willen graag met hun nummers terugkeren in de Top 2000.

Ben je benieuwd naar het hele gesprek bij Spijkers met Koppen? Bekijk het fragment hieronder.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000

Van 27 november t/m 3 december kun je weer stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000. Je stemlijstje verzenden kan tot vrijdag 3 december 16:00 uur. Omstreeks 16:45 wordt de nummer 1 bekend gemaakt van de Top 2000 van 2021.

Let op: op 3 december 16.00 uur moet je stemlijstje zijn verzonden. Stemmen die na 16.00 uur binnenkomen worden niet meer meegerekend.

Klik hier om je stem uit te brengen!

Ster advertentie
Ster advertentie