NPO Radio 2 Top 2000

We Come 1 is Faithless' oproep tot verbroedering

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. We Come 1 is Faithless' oproep tot verbroedering

We Come 1 is al jaren een vaste waarde in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2005 staat de danceact in Londen, waar ze een denderende versie van het nummer opvoeren.

In 2001 brengt Britse danceact Faithless album We Come 1 uit, met daarop ook het gelijknamige nummer. Het nummer is een oproep tot verbroedering en eensgezindheid, wat perfect op een lijn ligt met de mentaliteit van de in 2022 overleden frontman Maxi Jazz. "Hij was echt een man van de mensen; hij zat nooit in een limousine rond te gaan en niet met mensen te praten. Hij beschouwde zichzelf altijd als een van iedereen", vertelt dj Sister Bliss aan The Guardian. "Het is zeldzaam om een frontman te hebben die beide mysterieus en toegankelijk vriendelijk is."

"I am the left eye, you're the right"

In 2005 staat de groep in concertzaal Alexandra Palace in Londen, en ook We Come 1 komt voorbij. Het optreden wordt door fans omschreven als 'een van de meest ondergewaardeerde liveacts in de muziekgeschiedenis', 'een van de beste optredens ooit gefilmd' en 'verbluffend'. Het gaat de boeken in als, volgens fans, een van de beste liveoptredens van het nummer ooit. Bekijk het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Faithless in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2023 staat Faithless 3 keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Insomnia op plek 189. We Come 1 staat op plek 1355. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie