NPO Radio 2 Top 2000

Hoe Dave Grohl door Tom Petty zijn passie voor drummen terugvond

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Hoe Dave Grohl door Tom Petty zijn passie voor drummen terugvond

Wanneer Kurt Cobain in 1994 overlijdt, betekent dat het einde van Nirvana. Drummer van de band Dave Grohl heeft even helemaal geen behoefte om muziek te maken. Tot hij een verzoek krijgt van Tom Petty.

Verdwenen passie

Dave Grohl weet na het overlijden van zijn vriend en medebandlid niet zo goed wat hij moet doen met zijn drumtalent. Zijn passie voor de muziek verdwijnt daardoor langzaam naar de achtergrond. Rond deze tijd verlaat ook Tom Petty's voormalige drummer, Stan Lynch, zijn band. Dan krijgt Dave ineens een belletje. "Tom Petty belde mijn management om te vragen of ik wilde meespelen tijdens Saturday Night Live", vertelt Dave. "Ik heb direct ja gezegd en het was meteen de eerste keer dat ik weer zin kreeg om überhaupt te drummen."

Eenmalige samenwerking

Tom Petty is erg tevreden over de samenwerking met Dave Grohl. Zo tevreden dat hij Dave zelfs voorstelt om bij The Heartbreakers te komen als officieel bandlid. De twee mannen besluiten echter dat het beter is om hun eigen wegen te gaan. Tom zei daarover: "Wij zijn een groep oudere mannen en ik dacht dat hij gelukkiger zou zijn als hij zijn eigen ding kon doen met dat grote talent dat hij niet gebruikte. Niet dat ik hem niet meteen aan zou hebben genomen – daar is over gesproken en ik weet dat hij het overwogen heeft." Tom bleek het bij het juiste eind te hebben. Een jaar later, in 1995, start Dave zijn soloproject Foo Fighters dat uitgroeit tot een wereldberoemde band. Een fan van Tom Petty blijft hij wel. "Ik kan geen enkele band bedenken die klinkt als Tom Petty and The Heartbreakers", zegt Dave. "Het is echt geweldig."

Kijk hieronder het optreden van 'You Don't Know How It Feels' bij Saturday Night Live:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie