NPO Radio 2 Top 2000

Sting maakt voor zijn eerste duetalbum een nummer met Eric Clapton

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Sting maakt voor zijn eerste duetalbum een nummer met Eric Clapton

Sting heeft in The Tonight Show van Jimmy Fallon vertelt dat hij voor het eerst in zijn carrière een duetalbum gaat uitbrengen.

In de loop der jaren heeft Sting veel duetten opgenomen met artiesten als Eric Clapton, Melody Gardot, Gashi en Herbie Hancock. "We hebben ze allemaal bij elkaar gezet en gezegd: 'Weet je, we moeten dit uitbrengen'", vertelt hij aan Fallon.

Bijzondere samenwerkingen

Tijdens The Tonight Show vertelt Sting al over zijn bijzondere samenwerking met Brooklyn-rapper Gashi, waarmee hij samen het nummer ‘Mama’ heeft opgenomen. Gashi werd erg beïnvloed door Stings zang en muziek. "Hij heeft een lied geschreven over zijn relatie met zijn moeder. Hij speelde het nummer voor me en ik dacht dat het een hit was. Dus ik zei dat ik graag in zijn nummer wilde spelen al hij dat wilde. Ik was gast op het nummer en we hebben samen een video gemaakt, maar we hebben elkaar nog niet in het echt ontmoet", vertelt Sting.

De volledige details over het album zijn nog niet bekend en het is nog onduidelijk of 'Mama' op het album verschijnt. De Britse muzikant heeft wel al verklapt dat we het album over een paar maanden kunnen verwachten. "De nummers klinken best goed, dus het wordt een kerstverrassing", aldus Sting.

Bekijk hieronder het gesprek met Jimmy Fallon terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie