NPO Radio 2 Top 2000

Chef'Special had het emotionele In Your Arms bijna niet uitgebracht

foto: Ben Houdijk
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Chef'Special had het emotionele In Your Arms bijna niet uitgebracht

In 2014 scoort Chef'Special met In Your Arms hun grootste hit tot dan toe. Het nummer heeft een bijzondere betekenis voor frontman Joshua Nolet.

Nolet schrijft het nummer in 2012 nadat zijn vader overleed aan kanker. "Het was op dat moment de enige manier waarop ik kon rouwen", aldus Joshua in een interview met tijdschrift JAN. Er gingen veel mislukte pogingen vooraf aan In Your Arms. "Ik heb daarvoor zoveel liedjes geschreven die heel lelijk waren en ik had het idee toen weggelegd. Het was te geforceerd", vertelt hij tegen Het Parool. "Toen ik In Your Arms eenmaal had gemaakt dacht ik: Oh, chill. Nu kan ik eindelijk iets doen met dat gevoel. Ik werd er vrolijk van. En nu nog steeds." Het nummer verloor echter wel zijn bijzondere betekenis: "Langzaam maar zeker verdween het gevoel dat er in eerste instantie bij had gehoord: het ging niet meer over hem."

Twijfels over uitbrengen

Het had niet veel gescheeld of In Your Arms was nooit uitgebracht. Joshua Nolet twijfelde over het uitbrengen, omdat het nummer zo persoonlijk is. De band zet door en na de release van het nummer stroomt de mailbox van Nolet vol. "Zoveel mensen verliezen iemand te vroeg", vertelt hij in een interview met Het Parool. "Ik kreeg al die verhalen dat ze er iets uit haalden voor zichzelf. Dat ze zich er aan op konden trekken en dan heb je al gewonnen. Wat mooi dat een liedje dat gewoon een keer 's nachts is ontstaan, zo explodeert. Het klopt voor mijn gevoel."

Joshua breekt tijdens In Your Arms

Tijdens een live-uitvoering van In Your Arms in De Oostpoort in Groningen barst Nolet in tranen uit. Hij is diezelfde dag vader geworden van zijn dochter Coco. Het nummer heeft daardoor een extra lading gekregen. Tijdens eerdere interviews gaf hij aan dat het nummer hem herinnert aan hoe zijn vader hem vroeger in slaap zong en dat hij hoopt ooit zijn eigen kinderen in slaap te kunnen zingen. Bij de post schrijft de zanger: "We became dads and lost dads along the way. Brothers we were always."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live op Pinkpop 2014

In Your Arms verschijnt in 2014 op single. Het is tot dan toe de grootste hit van de Haarlemse band, dus wanneer de heren in juni van dat jaar hun opwachting maken op de 45e editie van Pinkpop kent vrijwel iedereen de tekst al uit het hoofd. De cameramensen die het optreden registreren, hebben dat door en brengen veel tevreden zingende festivalgangers in beeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chef'Special in de Top 2000

In 2021 staat Chef'Special met vier noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. In Your Arms is de hoogste notering op nummer 334. Het nummer steeg sinds 2020 met 45 plekken. Bekijk hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie