NPO Radio 2 Top 2000

Huub van der Lubbe trots op Top 2000 Award: 'Een blijk van waardering'

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Huub van der Lubbe trots op Top 2000 Award: 'Een blijk van waardering'

Huub van der Lubbe mocht donderdagmiddag namens De Dijk de NPO Radio 2 Top 2000 Award in ontvangst nemen. "Dit is een blijk van waardering", zei de zanger trots.

In het voorjaar van 2022 maakte De Dijk bekend na 41 jaar afscheid te nemen. Het leverde een enorm succesvolle afscheidstournee op, waarmee de Nederpopband de komende dagen de allerlaatste concerten geeft in Paradiso in Amsterdam.

De gevolgen van het naderende afscheid van de groep heeft ook invloed gehad op de NPO Radio 2 Top 2000, waarin alle nummers van De Dijk zijn gestegen. Om die prestatie, en de impact van de groep op de Nederlandse popgeschiedenis, te eren, mocht Huub van der Lubbe de NPO Radio 2 Top 2000 Award in ontvangst nemen.

'Enorm trots'

Tijdens Annemiekes A-Lunch mocht de zanger de Award in ontvangst nemen. "Het is geweldig", vertelt de zanger. "Een blijk van waardering voor onze muziek en voor al het spelen al die jaren. Meer dan drieduizend optredens in 41 jaar. Die optredens doe je niet alleen, die doe je ook met het publiek."

Naast het in ontvangst nemen van de NPO Radio 2 Top 2000 Award geeft De Dijk vandaag de eerste van hun reeks afscheidsconcerten in Paradiso, de Amsterdamse poptempel waar de band voor de tachtigste keer speelt. "Het zijn beladen optredens die we doen", vertelt Van der Lubbe, "maar dat geldt voor alle concerten sinds we zeiden dat we gingen stoppen."

"Er zat veel gevoel bij. Bij het publiek, maar bij ons ook", vervolgt de zanger. "Maar het is nooit overdreven sentimenteel geworden, want we konden het mooi uitsmeren over de zestig optredens die we in de loop van het jaar hebben gedaan."

Bekijk hieronder het hele gesprek, en hoor op welk De Dijk-nummer Huub van der Lubbe het meest trots is:

Video niet beschikbaar

De Dijk in de NPO Radio 2 Top 2000

De Dijk staat dit jaar met vijftien nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor Niemand in de Stad op plek 155.

Ster advertentie
Ster advertentie