NPO Radio 2 Top 2000

Within Temptation maakt indruk met Mother Earth

foto: Screenshot YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Within Temptation maakt indruk met Mother Earth

Mother Earth van Within Temptation surft in de zomer van 2002 lekker mee op het ongekende succes van Ice Queen.

Mother Earth is afkomstig van het gelijknamige album uit 2002. In Nederland eindigt de single uiteindelijk op plaats 25 in de Top 40 en in Duitsland op plek 14 in de Top 100. "Ik hou nog steeds heel veel van het album. Het kwam op een heel natuurlijke manier bij elkaar. De nummers waren soms in een dag geschreven, het kostte echter wel tijd om het meer uit te werken", aldus zangeres Sharon van Adel in een interview met Faceculture in 2008.

Videoclip

De videoclip (in de stijl van The Lord Of The Rings) heeft in vergelijking met die van Ice Queen meer geld gekost. De hele band was in Gothenburg, Zweden voor de opnames en de regie lag in handen van Patric Ullaeus. De video heeft een sterk natuurthema, met verschillende beelden van meren en bossen, evenals verschillende dieren. Sharon den Adel wordt eerst getoond als een vrouw (vermoedelijk "Moeder Aarde") die vervolgens verandert in een uil die rond rivieren en bergen vliegt.

Bekijk hieronder de clip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Within Temptation in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 stond Within Temptation met vier noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. Met Ice Queen als hoogste notering op plek 159.

Ster advertentie
Ster advertentie