NPO Radio 2 Top 2000

Hoe Ice Queen de grote doorbraak voor Within Temptation betekende

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Hoe Ice Queen de grote doorbraak voor Within Temptation betekende

In Top 2000 a gogo vertellen Within Temptations Sharon den Adel en Robert Westerholt over Ice Queen. Dit nummer zorgde voor hun internationale doorbraak.

Het nummer van de symfonische-metalband mag dan wel in het pittoreske Waddinxveen geschreven zijn, maar Ice Queen zette Within Temptation internationaal dubbel en dwars op de kaart. Voor zangeres Sharon den Adel voelde het alsof ze op een golf zaten die groter en groter werd. "Dat was de eerste keer dat we beseften van: oké, hier gebeurt iets dat heel bijzonder is, voor ons in ieder geval."

Verbazing alom

Het nummer zette de band op de kaart en in no-time werden ze geboekt voor alle grote festivals. Gitarist Robert Westerholt vertelt vol verbazing over de stortvloed aan publiek dat op hun optredens afkwam. "Het heeft ons vanaf dag één verbaasd", noemt hij. "Ik denk dat mensen ook wel houden van een stevig randje aan muziek, met tegelijkertijd romantische en geheimzinnige dingen erin." Den Adel gokt dat mensen het verfrissend vonden.

Kerstliedje

"Het is een gevoelsmatig nummer over de natuur eigenlijk, een metafoor voor de ijskoningin en de winter die komt", vertelt den Adel. "Het is eigenlijk gewoon een kerstliedje", vult Westerholt aan. Den Adel en Westerholt vertellen ook over hun leven na hun doorbraak. Bekijk hieronder de hele aflevering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Within Temptation in NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Within Temptation vier keer in de lijst der lijsten. Naast Faster, Stand My Ground en Mother Earth staat Ice Queen als hoogste notering op nummer 159. Ben je benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie