NPO Radio 2 Top 2000

Donna Summers Hot Stuff mengt disco met een vleugje rock & roll

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Donna Summers Hot Stuff mengt disco met een vleugje rock & roll

Het is vandaag 44 jaar geleden dat Donna Summer Hot Stuff uitbrengt. Het is haar eerste noch laatste hit, maar wel een met een nieuw smaakje.

In 1974 neemt Donna Summer haar het album Lady Of The Night op met producer Giorgo Moroder. De eerste single van de plaat is The Hostage, dat meteen een enorme hit wordt in Nederland. Samen met Moroder scoort ze vanaf dat moment aan de lopende band hits. En in de jaren 70 krijgt ze dan ook niet voor niets de bijnaam The Queen Of Disco.

Rock & roll

"In 1979 kan je niet om Donna Summer heen", vertelt Desiree van der Heiden tijdens DagNacht in haar rubriek Disco Donderdag. "Waar je ook bent overal knalt haar muziek uit de speakers."

Maar als eind jaren 70 disco aan populariteit inlevert, voelt Donna zelf ook steeds minder voor het genre en richt ze zich liever op rock & roll. "En dus ontstaat het idee om een disco liedje te maken met rock-invloeden", vertelt Desiree. "En wat heb je natuurlijk nodig voor Rock en roll? Juist, een lekkere gitaarsolo. Dus Jeff 'Skunk' Baxter, de gitarist van The Doobie Brothers, wordt naar de studio gehaald en zijn hoofd zit meteen vol met ideeën. Binnen no time heeft hij een solo voor de plaat Hot Stuff in elkaar gezet." Het duurt slechts 4 uur voor alles op tape staat. Het resultaat is een nieuwe hit voor Donna Summer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DagNacht

Je hoort Desiree van der Heiden iedere werkdag met DagNacht tussen 03.00 en 06.00 uur op NPO Radio 2. Bekijk hieronder haar fragment over Donna's hit terug.

Disco Donderdag: Hot Stuff van Donna Summer

Video niet beschikbaar

Donna Summer in de NPO Radio 2 Top 2000

Donna Summer staat drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000 van 2022. I Feel Love is met plek 531 haar hoogste notering in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie