NPO Radio 2 Top 2000

Queen zamelt geld in met beelden Freddie Mercury Tribute

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Queen zamelt geld in met beelden Freddie Mercury Tribute

Traktatie voor Queenfans, want het Freddie Mercury Tribute Concert uit 1992 wordt live op YouTube gestreamd om geld in te zamelen voor de coronacrisis.

Het concert zal op vrijdag 15 mei gestreamd worden op het YouTubekanaal van Queen om geld in te zamelen voor de Wereldgezondheidsorganisatie WHO die zich inzet in de strijd tegen het coronavirus. Het concert wordt vrijdag om 20:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden. Voor elke dollar die tijdens de stream wordt gedoneerd zal Google 2 dollar doneren. Het concert zal 48 uur beschikbaar blijven om te kijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Freddie Mercury Tribute Concert

Na het overlijden Freddie Mercury op 24 november 1991 werd op 20 april 1992 een groots benefietconcert gehouden ter nagedachtenis aan de Queen-frontman. Onder het toeziend oog van 72.000 mensen brachten verschillende artiesten een nummer van Queen ten gehore, daarbij begeleid door de drie overgebleven bandleden. Het was echter George Michael die met 'Somebody To Love' een enorme indruk achterliet. De mannen van Queen werden niet alleen bijgestaan door George Michael, want ook Axl Rose, Slash, Elton John, Seal, Paul Young, Annie Lennox, Lisa Stansfield, David Bowie, Robert Plant en Liza Minnelli zongen de sterren van de hemel.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie