NPO Radio 2 Top 2000

Crowded House komt na tien jaar met nieuw album

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Crowded House komt na tien jaar met nieuw album

Goed nieuws! Na tien jaar heeft Crowded House een nieuw album aangekondigd: Dreamers Are Waiting.

"We hadden het geluk om het album vlak voor de lockdown in de studio op te nemen en zo begon dit album met nummers die live in een kamer waren opgenomen, allemaal boordevol karakter en energie", aldus zanger Neil Finn in een statement. “We hebben vervolgens 2020 op afstand van elkaar doorgebracht." De mannen hebben wel dagelijks online met elkaar contact gehad en bestanden uitgewisseld om zo de nummers compleet te maken."We zijn zo dankbaar dat we nu weer samen in één kamer zijn, aan het repeteren om voor de eerste keer live te spelen voor een publiek in Nieuw-Zeeland en binnenkort hopelijk voor de rest van de wereld", aldus Finn.

Frisse manier

Het album Dreamers Are Waiting wordt op 4 juni uitgebracht. De eerste single van het album is vorig jaar al online gekomen met de titel Whatever You Want. Dit nummer betekende nieuwe muziek van de band sinds het album Intriguer uit 2010. Bij de bekendmaking van Dreamers Are Waiting is ook gelijk een tweede single gedeeld: To The Island. "Ik ben altijd bang geweest om dezelfde formules te herhalen. Op de een of andere manier voelt dit als een frisse en authentieke manier om Crowded House opnieuw te benaderen", aldus Finn.

Luister hieronder naar To The Island:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tracklist van het album:

1. Bad Times Good
2. Playing With Fire
3. To The Island
4. Sweet Tooth
5. Whatever You Want
6. Show Me The Way
7. Goodnight Everyone
8. Start Of Something
9. Too Good For This World
10. Real Life Woman
11. Love Isn’t Hard At All
12. Deeper Down

Top 2000

Crowded House stond in 2020 vier keer in de Top 2000. De hoogste notering voor de band was Don't Dream It's Over op plek 824. Benieuwd naar de andere noteringen? Check hier de hele lijst. Neem ook gelijk een kijkje op de statistiekensite.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie