NPO Radio 2 Top 2000

Rob de Nijs duikt in zijn tweede plaat tijdens Top 2000 a gogo

foto: NPO Radio 2
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rob de Nijs duikt in zijn tweede plaat tijdens Top 2000 a gogo

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt Rob de Nijs over zijn tweede plaat, met in het bijzonder over het nummer Malle Babbe.

Rob de Nijs gaat terug in de tijd en duikt in zijn tweede plaat In de uren van de middag. Voor dit album werkte hij samen met Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh. In deze aflevering komen de nummers Jan Klaassen de Trompetter, De Avond en in het speciaal Malle Babbe voorbij.

Malle Babbe

Malle Babbe is rond, Malle Babbe is blond. Waar je het nummer ook speelt, iedereen zal de tekst verder aanvullen. Rob de Nijs vertelt over het, volgens hem, tragische nummer. "Hoeren; daar gaat het over. Zingen over een meid die 'fout' is en haar lichaam verkoopt, maar aan de andere kant ook zoiets hebben van 'het is ook zielig eigenlijk.' Het is een aanklacht tegen hypocrisie." Of zijn luisteraars die boodschap daar ook uithaalden, vond de Nijs niet belangrijk.

Adèle Bloemendaal coverde het nummer ooit, maar sloeg één specifiek stuk in de tekst over. Meer daarover in de volledige aflevering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rob de Nijs in de Top 2000

In 2020 staat Rob met vijf nummer in de NPO Radio 2 Top 2000. Foto Van Vroeger, Het Werd Zomer, Banger Hart, Malle Babbe en Zondag staan in de lijst der lijsten. Benieuwd op welke plekken? Check hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie