NPO Radio 2 Top 2000

Drummer Steve Gorman stelde zijn exit bij The Black Crowes uit voor een tour met Led Zeppelin

foto: Screenshot YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Drummer Steve Gorman stelde zijn exit bij The Black Crowes uit voor een tour met Led Zeppelin

In het Gouden Trommelvlies zet Emmely de Wilt iedere week een drummer in het zonnetje. Deze week is het de beurt aan Steve Gorman, die met The Black Crowes op tour ging met Led Zeppelin.

Waar de wereld begin jaren negentig heen en weer wordt geslingerd tussen de grunge en plastic pop, duikt er met The Black Crowes een ander geluid op. De band, bekend van Remedy en Hard To Handle, maakt ouderwetse rockmuziek, die terug doet denken aan de jaren zeventig. Wie aanwezig is bij een show van The Black Crowes ziet tussen de hippies op het podium een man met kort haar en een morsig maatpak: drummer Steve Gorman.

Led Zeppelin

Steve zijn muzikale carrière begint op de basisschool, waar hij snaredrum speelt. In zijn middelbare schooltijd voegt hij zich bij wat bandjes. Heel goed is Steve dan nog niet; hij kan alleen maar dromen van het niveau van Led Zeppelin-drummer John Bonham. In 1987 leert Gorman de gebroeders Chris en Rich Robinson kennen, de oprichters van The Black Crowes. Niet lang daarna mag hij zich ook drummer van de band noemen. Het drummen gaat Gorman steeds beter af, maar helaas krijgen de broertjes Robinson ook steeds vaker ruzie. “Een goede dag bij The Black Crowes is eigenlijk gewoon een dag die niet slecht is”, vertelt Gorman eens over zijn tijd bij de band. Hij is klaar met het gekibbel en wil eigenlijk uit de band stappen. Totdat Jimmy Page, oprichter van Led Zeppelin, belt of The Black Crowes even met zijn band mee willen op tour. Steve laat dit buitenkansje niet liggen en speelt de partijen van zijn grote held John Bonham moeiteloos mee.

Steve Gorman Rocks

Ondanks een succesvolle tour met Led Zeppelin houdt het gekibbel binnen The Black Crowes niet op. Steve vindt het wel mooi geweest en houdt het nu echt voor gezien. Hij gaat aan de slag als radio-dj, waar hij tegenwoordig het programma Steve Gorman Rocks presenteert. Ondanks een reünie van The Black Crowes besluit Gorman niet terug te keren bij de band waar hij succesvol mee was. Hij heeft alleen nog zin in projecten waar het plezier voorop staat. “Een man die geen tommetje te weinig speelt, en vooral geen tommetje te veel”, besluit Emmely in het Gouden Trommelvlies.

Beluister hieronder het hele fragment:

Het Gouden Trommelvlies: Steve Gorman, drummer van The Black Crowes

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie