NPO Radio 2 Top 2000

The Supremes-zangeres Mary Wilson (76) overleden

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. The Supremes-zangeres Mary Wilson (76) overleden

Mary Wilson, zangeres en mede-oprichter van The Supremes, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de zangeres aan het Amerikaanse magazine Variety. Het is niet bekendgemaakt waaraan ze is overleden.

Mary Wilson vergaarde in de jaren zestig internationale bekendheid met The Supremes. De groep werd in 1959 opgericht als The Primettes, toen Wilson vijftien jaar oud was. De zangeres vormde de formatie samen met Diana Ross, Florence Ballard en Barbara Martin. Laatstgenoemde verliet het viertal al in 1962, waarna The Supremes als trio verder gingen op het Motown-label.

Pionier

The Supremes scoorden vanaf de sixties hits als You Can't Hurry Love, Stop! In The Name Of Love en Come See About Me. De groep kende een aantal wisselingen in de formatie en zelfs de naam werd in 1967 gewijzigd in Diana Ross & The Supremes. Mary Wilson bleef al die tijd lid van het trio, dat in 1977 als een van belangrijkste muzikale groepen aller tijden uit elkaar ging.

In een verklaring zegt Motown Records-oprichter Berry Gordy geschokt en bedroefd te zijn over het nieuws. Hij laat weten dat Wilson een pionier was in de muziekindustrie. "Mary kwam begin jaren zestig samen met Diana Ross en Florence Ballard naar Motown. Na een onbekende reeks nummer 1-hits, tv- en nachtclubboekingen, openden ze deuren voor zichzelf, de andere Motown-acts en vele, vele anderen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie