NPO Radio 2 Top 2000

Jacqueline Govaert schreef Krezips hit I Would Stay na een ruzie met haar moeder

foto: Still YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Jacqueline Govaert schreef Krezips hit I Would Stay na een ruzie met haar moeder

In deze Top 2000 a gogo blikken Jacqueline en Anne Govaert terug op hun eerste optreden op Pinkpop 2000. Het is de doorbraak die ervoor zorgt dat heel Nederland Krezip kent.

Het hele avontuur begint wanneer Jacqueline Govaert nog maar 16 of 17 jaar is. Als tiener is ze veel met muziek bezig en schrijft ze het nummer I Would Stay. Jacqueline heeft op dat moment net ruzie gemaakt met haar moeder. “Ik dacht altijd, nog steeds eigenlijk, nu heb ik het helemaal door. Ik snap al helemaal hoe het zit met het leven”, vertelt Jacqueline. “En toen kwam zij met allemaal dingen dat ik dacht: oh, het zit helemaal anders.”

Een gevoelige snaar

Het schrijven van I Would Stay gaat vanzelf en het is direct duidelijk dat Jacqueline iets bijzonders heeft gemaakt. Ook bij haar ouders weet de songwriter een gevoelige snaar te raken. Wanneer ze het nummer blijven horen, besluiten ze een kijkje te nemen. "En daar zitten onze ouders samen op de bank te snikken", herinnert Jacqueline zich. "Er was iets met dat liedje. Ik denk niet eens dat ik dat zo besefte op die leeftijd. Ik heb zelfs nu soms, nu ik zelf kinderen heb, het gevoel dat ik het pas begrijp.”

'Er zat helemaal geen idee achter'

Krezip heeft met I Would Stay een regelrechte hit te pakken. De band mag zelfs het podium van Pinkpop 2000 betreden. “Dat podium had een magische uitwerking op mij”, vertelt Jacqueline. “We waren helemaal niet met mode bezig, of hoe je overkomt”, vertelt Anne, de zus van Jacqueline en gitarist van Krezip, over het optreden. “Het was gewoon echt heel erg wie we waren. Er zat helemaal geen idee achter.”

Impact

De Tilburgse band is op dat moment ontzettend belangrijk voor de bandleden. Ze zijn bloedserieus over hun carrière, vertelt Jacqueline. “Dit was waar we alles voor wilden doen. Ik wist toen niet wat de impact zou worden. Nee, dat hadden we nooit kunnen weten.”

Benieuwd wat voor inspiratie Pinkpop 2000 bracht bij Jaqueline Govaert? Kijk dan hier de hele Top 2000 a gogo

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krezip in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staat Krezip met I Would Stay op plek 309 in de NPO Radio 2 Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie