NPO Radio 2 Top 2000

Ed Sheeran geeft online muziekles aan basisschoolleerlingen

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Ed Sheeran geeft online muziekles aan basisschoolleerlingen

Ed Sheeran verraste een groepje leerlingen van een basisschool in Londen met een online lockdown-muziekles via zoom. Dat meldt muziekmagazine The Sun.

Ed leert de kinderen gitaar spelen en vertelt over zijn eigen schoolervaringen. De zanger vertelt dat hij zelf niet erg slim was op school. "Ik dacht heel lang dat ik een idioot was. Ik was slecht in wiskunde, natuurkunde en Engels. Daarnaast kreeg ik veel te horen dat je succesvol moest worden in het leven, maar ik kon niet veel", vertelt Ed tegen de kinderen. Gelukkig was er iets waar hij wel goed in was: muziek. "Ik was dol op muziek maken, dat maakte mij het gelukkigst. Mijn vader zei altijd tegen me: 'Als je muzikant wil worden, werk er dan hard voor'." Dat deed Ed en kijk wat dat hem heeft gebracht!

Tijdelijke break

Ed kondigde vorig jaar december aan dat hij een welverdiende pauze nam van muziek en social media. Aan de kinderen legt hij uit waarom hij deze beslissing nam. Hij wil namelijk de tijd nemen om te genieten van zijn gezin in volle rust. Dat betekent wel dat de zanger het maken van muziek uitstelt. Ed vertelt dat we pas volgend jaar weer nieuwe muziek kunnen verwachten. Dat betekent dat we tot die tijd moeten genieten van oude platen.

Top 2000

Ed Sheeran stond in 2019 maar liefst 12 keer in de Top 2000. Zijn hoogste notering 'Perfect' behaalde plek 143. Benieuwd hoe de noteringen van Ed Sheeran door je jaren heen zijn gedaald of gestegen? Bekijk hier de statistieken.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie