Programma

Disclosure pakt TopSong met zomerse track 'Tondo'

  1. Nieuwschevron right
  2. Disclosure pakt TopSong met zomerse track 'Tondo'

Het Britse duo Disclosure bracht begin dit jaar de single 'Tondo' uit. De track zit vol Afrikaanse invloeden en zomerse sounds. De track mag zich deze week gelukkig prijzen als TopSong op NPO Radio 2.

Op 25 februari dit jaar kwam de track 'Tondo' uit en is onderdeel van de EP Ecstacy. De twee broers haalden voor het nummer inspiratie uit de Afrikaanse muziekwereld, zoals bijvoorbeeld de Kameroense muzikant Eko Roosevelt. Zijn song 'Tondoho Mba' werd als inspiratie gebruikt voor de track van Disclosure. Roosevelt werd namelijk gesampeld op het nummer.

Vol met plezier

De broers Guy en Howard Lawrence vertellen de laatste tijd steeds meer Afrikaanse muziek te luisteren en met een beetje hulp van Roosevelt konden ze een track creeëren die volgens henzelf snel en energiek is en vol met plezier zit. Het is daarmee ongetwijfeld één van de vrolijkste danceplaten van het jaar. De Afrikaanse zang zorgt voor een heus zomers gevoel en voelt als een enorme vreugde-explosie! En heb jij even geluk, want je kan het nummer deze week extra vaak horen als TopSong op NPO Radio 2.

Luister hieronder naar 'Tondo' van Disclosure:

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie