Stavermans Disco
KRO-NCRV

DNCE en Kygo vieren de zomer met discohit Dancing Feet

foto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. DNCE en Kygo vieren de zomer met discohit Dancing Feet

Drie jaar lang is DNCE er tussenuit geweest, maar ze zijn terug met een echte discohit. Trek je dansschoenen maar aan en warm die Dancing Feet alvast op, want vanavond ga je op deze track van Kygo en DNCE niet stil kunnen zitten.

Staying Alive

Dit nummer is eigenlijk ook de comeback van de Amerikaanse band DNCE, bekend van het nummer Cake By The Ocean, nadat de leden in 2019 een pauze inlasten. Onder andere frontman Joe Jonas is bijvoorbeeld weer teruggegaan naar zijn broederband The Jonas Brothers. Maar zelfs na drie jaar weet de band nog steeds hun kenmerkende groovy maar toch moderne discosound neer te zetten, en dit met behulp van danceproducer Kygo.

Dancing Feet heeft een vertrouwd geluid, het klinkt nostalgisch maar tegelijk ook fris. Deze samenwerking speelt dat ook de hele tijd tussen moderne en klassieke disco. Zo heb je in de tekst meerdere verwijzingen naar klassieke discotracks, zoals Stayin' Alive van de BeeGees of het werk van Tears For Fears. Ook de video is één groot nostalgisch feest.

De video lijkt analoog gefilmd en ziet eruit alsof hij op een ouderwetse beeldbuis wordt uitgezonden. Ook is het verhaal heel sterk geïnspireerd door de '80s televisieserie Miami Vice. Van de outfits tot de setting en de geestige actie: de muziekvideo geeft fans leuk beeld om naar te kijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

(B)romance

Hoewel het nummer in eerste instantie misschien klinkt als een love song, laat de video een heel ander verhaal zien. Elk moment dat de mannen aandacht krijgen van de vrouwen, kiezen ze er toch voor om met z'n tweeën ervantussen te gaan. Met dit nummer willen ze een ode geven aan relaties in alle vormen. "But I don't wanna dance another beat, no, unless it's with you", wat in de video met een heuse dance-battle op de dansvloer wordt getoond.

Het is dan ook niet vreemd dat de muziek zo is gemaakt dat je eigenlijk niet stil kunt zitten. Of het nou de piano tijdens de intro is, of de zwaar '80s geïnspireerde beat is die Kygo in elkaar heeft gezet, alles werkt samen in harmonie. En vooral met het lekkere weer van de zomer klinkt dit als lange nachten met warme temperaturen. Heerlijk toch?

Playlist

Stavermans Disco is de plek voor jou om nieuwe disco muziek te horen, elke vrijdag tussen 20:00 en 22:00 uur. Wil je meer disco? Volg dan de Stavermans Disco playlist op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie