Spijkers Met Koppen
BNNVARA

Arjen Lubach wordt herkend op straat: 'Televisie is zo’n monster'

  1. Nieuwschevron right
  2. Arjen Lubach wordt herkend op straat: 'Televisie is zo’n monster'

In de eerste aflevering van de allernieuwste podcastserie van Spijkers met Koppen 'In de kop van' praat cabaretier Vera van Zelm met Arjen Lubach.

Toen Arjen Lubach nog maar, naar eigen zeggen, een schimmig studentje in Groningen was, ging hij al viral. Met het nummer 'Jelle' scoorde hij in 2001 een hit samen met Janine Abbring. "Het ging viral zover het toen al kon via lokale radio", aldus Lubach. Vele virals later is hij niet meer weg te slaan van de televisie, de bestsellerlijsten en het toneel. Zijn kracht ligt onder meer in het samenwerken. "Zonder het heel politiek te maken. Ik geloof wel in samenwerkingen. De meeste dingen die de mens heeft bereikt zijn voortgekomen uit samenwerkingen", vertelt Lubach. Ook voor het succesvolle programma Zondag met Lubach werkt hij veel samen. "Wij schrijven altijd in teams, want dan schrijf je twee keer zo snel", aldus de cabaretier.

'Zondag met Lubach heeft mijn leven veranderd'

Lubach wordt op straat herkend en dat vindt hij niet zo gek. “Televisie is zo’n monster, dat is niet te vergelijken met boeken of theater. Televisie is zo indringend dat doet iets met collectieve herkenning en dat doet weer iets met het dagelijks leven", vertelt Lubach. Zijn programma Zondag met Lubach heeft hem ook beroemd gemaakt in Nederland. “Zondag met Lubach heeft mijn leven veranderd", vertelt de cabaretier. Het doel van het programma is niet om iets te bewerkstelligen. “Heel soms gebeurt dat, per ongeluk, maar daar moeten we niet vanuit gaan."

Naast het succes van Zondag met Lubach praten de twee cabaretiers, die elkaar van vroeger kennen, over waardevolle samenwerkingen, Arjens theatertour die hem veel gekost heeft en wat de leukste satire is:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister de hele eerste aflevering van de podcast hieronder:

In de kop van

‘In de kop van’ is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire.

Hoe te beluisteren

Je kunt de 'In de kop van' podcasts vinden in de NPO Radio 2 app of via www.nporadio2.nl/podcasts. Ook kun je in je favoriete Podcast-player zoeken op 'in de kop van', of gebruik een van onderstaande links:

In de kop van op Spotify

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie