Podcast
AVROTROS

Terug naar de metalsound van de '90s met Dead Eyed Creek

foto: Dead Eyed Creek
  1. Nieuwschevron right
  2. Terug naar de metalsound van de '90s met Dead Eyed Creek

De rock- en metalpodcast van NPO Radio 2 is terug van vakantie en er staat weer iets meer dan een uur fatsoenlijke muziek en fijne gesprekken voor je klaar in jouw favoriete podcastomgeving. Deze week bellen presentatoren Suzanne Bosman en Mike Arntz met Job Bos van de nieuwe band Dead Eyed Creek. Job werkt onder de naam Phenex als sessiemuzikant en toetsenist in het black metalgenre bij bands als Dark Fortress en Satyricon.

Als het dochtertje van Job Bos wordt geboren, merkt hij dat hij zijn gevoel wat daarbij vrijkomt graag zou willen vertalen naar de muziek. Black metal, waar hij ook enorm van houdt, is hierin niet het genre waar hij dit gevoel in kwijt kan. Dat is wel het geval in de metal van de '90s, en dan met name de grunge. Job is in zijn kinderjaren geïnspireerd geraakt door de cassettebandjes van zijn moeder waar onder andere muziek van Nirvana en Alice In Chains op stond. Samen met zijn vriend en drummer Norman Lonhard richt hij de band Dead Eyed Creek op.

In het gesprek hoor je onder andere hoe de heren aan de bandleden, bassist Max Blok en zanger Einar Vilberg, kwamen en waarom Job na al die jaren als toetsenist de gitaar oppakte. De eerste single Set Me Free slaat goed aan en de video wordt geproduceerd door Matt Mahurin die eerder werkte met Metallica, Alice In Chains en U2. De band heeft nu hun tweede single Viscid dreams uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Candlemass

Luisteraar Patrick Matheeusen luistert iedere week vol verwachting naar De Keiharde Pödcast en hoort allerlei bands in zijn favoriete genre doom metal in De Keiharde langskomen. Na vijf seizoenen is zijn favoriete band Candlemass nog niet langs geweest. Patrick klom in zijn toetsenbord en stuurde een uitgebreide mail om Suzanne en Mike eens terecht te wijzen en stelde als doel om Candlemass gedraaid te krijgen. Er volgt een uitgebreid gesprek waarbij ook de zangers van deze doom legende tegen het licht worden gehouden. Van Candlemass wordt natuurlijk ook een track gedraaid.

Suzanne heeft een tip meegenomen van een band die ze tijdens haar vakantie in een klein zaaltje zag in Eindhoven. Mike neemt een album mee van een band die hij zag op het FortaRock Festival en waarbij hij na het optreden meteen rende naar de merchandise om albums van de band aan te schaffen. Ook hoor je in deze aflevering muziek van Hail Of Bullets en Thin Lizzy.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Luister hieronder of in je favoriete podcast app naar de eerste aflevering van De Keiharde Podcast!

#1 - Een pleidooi voor Candlemass en terug naar de sound van de 90's met Dead Eyed Creek (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteedt aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie