Podcast

The Tea Party-frontman Jeff Martin aan de lijn in De Keiharde Pödcast

foto: Francesca Ludikar
  1. Nieuwschevron right
  2. The Tea Party-frontman Jeff Martin aan de lijn in De Keiharde Pödcast

De vermaarde Canadese band The Tea Party brengt voor het eerst in zeven jaar een nieuw album uit. In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast bellen Mike Arntz en Suzanne Bosman met frontman Jeff Martin.

Het Canadese The Tea Party bestaat 30 jaar en brengt voor het eerst in zeven jaar met Blood Moon Rising een nieuwe plaat uit. Reden genoeg voor Suzanne Bosman en Mike Arntz om te bellen met zanger/gitarist Jeff Martin die in Australië woont. In de 90s was The Tea Party met de albums Splendor Soils (1993), Edges of Twilight (1995) en Transmission (1997) een band die zeer lovende kritieken oogstte. Deze albums stonden vol met retrorock met invloeden van Led Zeppelin, blues, progressieve rock en uit het Midden-Oosten waarbij er ook een breed scala van instrumenten van over de hele wereld werden gebruikt.

Jeff Martin vertelt De Keiharde hoe je het 30 jaar volhoudt in dezelfde line-up met dezelfde mannen, hoe het album tot stand kwam, waarom er is gekozen voor drie covers (Out on the Tiles van Led Zeppelin, Isolation van Joy Division en Everyday is Like Sunday van Morrissey), waarom The Beautiful zijn favoriete nummer is en hoe het toch zit dat de band al heel lang niet meer in Europa is geweest voor optredens. Van het nieuwe album, releasedatum 26 november 2021, wordt Hole in my Heart helemaal gedraaid.

De impact van Death

In een aflevering van album beleving wil luisteraar Mario van der Lee graag Leprosy van de band Death in de donkere schaduw zetten. Leprosy was het tweede album van deze death metal legende en veroorzaakte destijds door de extreme muziek en de nogal shockerende teksten vooral in Amerika voor nogal wat controverse. Mario legt de impact van het album uit, vertelt waarom juist de eerste drie albums zo fantastisch vond en het nummer Pull the Plug zijn favoriete track is.

Suzanne neemt haar favoriete track mee van het het album van Converge ft. Chelsea Wolfe, getiteld Bloodmoon van en Mike heeft een cd uit zijn kast meegenomen met op de hoes een oma in een bloemetjesduster en een bijl.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Peter Pan Speedrock en Dystopia.

#16 - Zanger/ gitarist Jeff Martin (The Tea Party) aan de Keiharde lijn (S04) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

Benieuwd naar de muziek die in De Keiharde Pödcast behandeld wordt? Abonneer je dan op de Tiplijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie