Podcast

André van Duin over verliezen grote liefde: 'Meeste hobbels zijn niet te herstellen'

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. André van Duin over verliezen grote liefde: 'Meeste hobbels zijn niet te herstellen'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praten Ruud de Wild en André van Duin een halfuur over het verliezen van een grote liefde, het vinden van een nieuwe liefde en het verwerken van dat alles.

André van Duin werd uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2021 en won eerder een Edison voor zijn enorme oeuvre. Als er echter iets is wat Van Duin niet is gaan doen, is het naast zijn schoenen lopen. "Er is één man van het blad, die zit op de redactie en die zegt 'wie zullen we dit jaar eens nemen?'", zegt André in 30 MINUTEN RAUW. "Je bent gewoon aan de beurt en ze denken 'voordat hij er niet meer is, snel de Oeuvreprijs geven, anders kan het niet meer'."

'Meeste hobbels zijn niet te herstellen'

Het is de liefde die hem van zijn stuk brengt. In 2020 verliest André zijn grote liefde Martin aan de gevolgen van kanker. Het verliezen van Martin is volgens André niet te herstellen. "Dat is wat het is. Veel werken, afleiding zoeken. Het leven gaat verder, hè. Aan de gang maar, zodat je niet teveel aan je verdriet hoeft te denken. [...] Je moet het doen zoals je zelf denkt dat goed is."

'Hoe lang moet je rouwen?'

Aan de andere kant van dit enorme verlies staat ook zijn nieuwe liefde Fernando. Ruud vraagt André of het lastig was om daarmee naar buiten te komen. "Nee, dat was eigenlijk een raar soort explosie. Eerst werd ik 75. [...] Al een klein half jaartje had ik alweer contact met Fernando en toen dacht ik 'dit is eigenlijk wel het moment om het te vertellen, want iedereen is zo geweldig, zoveel kaarten, waardering, waardering, waardering'. Het is altijd een experimentje hoe de mensen erop reageren, want het is nog maar twee jaar geleden en hoe lang moet je rouwen? De één zegt zo lang... Maar nogmaals, ik kan slecht alleen blijven of alleen zijn. Dus ik vind het prettig om iemand om me heen te hebben. In het geval met Fernando helemaal, die ken ik al heel lang, 35 jaar, dus we gingen verder waar we gebleven waren."

Luister hieronder naar 30 MINUTEN RAUW met André van Duin:

#4 - 30 MINUTEN RAUW met André van Duin (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie