Podcast

Xander van der Wulp over nieuwe functie NOS in 30 MINUTEN RAUW

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Xander van der Wulp over nieuwe functie NOS in 30 MINUTEN RAUW

Ruud sprak een half uur lang met politiek-duider Xander van der Wulp. Vlak voor de opname werd bekend dat hij de opvolger van Ron Fresen wordt bij het Achtuurjournaal. Samen hebben ze het over zijn carrière, stage in Amerika, scheiding van zijn vrouw en kritiek op de NOS.

Xander van der Wulp wordt per 1 mei de vaste politiek duider van het NOS Journaal. Hij volgt hiermee Ron Fresen op, die al eerder aankondigde af te treden wegens een ongeneeslijke ziekte. Van der Wulp lijkt hiermee in de voetsporen van zijn vader te treden, die hoofdredacteur was van het NOS Journaal. Ruud vraagt zich af of Xander hetzelfde plan voor ogen heeft. "Nou, qua carrière lijkt zijn carrière wel op die van mij. Of nou ja, die van mij op die van hem, eigenlijk. Ik werk ook al sinds mijn zeventiende bij de NOS. Ik vond het schitterend werk, wat hij deed. Het was vaak hectisch, als kind was hij vaak weg. Als er dan dingen gebeurden in het nieuws dan moest hij snel naar de redactie toe en hij heeft ook als politiek verslaggever gewerkt. Dus ik was als kind al op het Binnenhof, en dat vond ik een mooie plek. En ik merkte ook wel dat toen ik daar later kwam, het een beetje als thuis voelde", aldus Xander.

Stage bij CNN

Zijn NOS-avontuur bracht Xander ook bij CNN. "Als correspondent van de NOS zit je dan een paar jaar in dat land. Toen dacht ik: als ik nou CNN een brief schrijf en ik vertel dat ik al een paar jaar bij de NOS allerlei dingen doe en ik studeer communicatie, dan kan ik daar misschien wel een stage krijgen’ en dat kon, dus toen ben ik daar vier maanden naar toe gegaan. Toen leerde ik daar Stacey kennen, inmiddels mijn ex-vrouw maar de moeder van onze kinderen en die is daarna naar Nederland gekomen. Dus dat hele hoofdstuk Amerika was best wel een stevig hoofdstuk."

In het gesprek gaat het verder over de ex-vrouw van Xander, zijn kinderen en zijn carrière bij de NOS. Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW:

#3 - 30 MINUTEN RAUW met Xander van der Wulp (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie