Podcast

Ellemieke Vermolen over het verlies van haar zoon: 'Ik praat heel graag over Josha'

  1. Nieuwschevron right
  2. Ellemieke Vermolen over het verlies van haar zoon: 'Ik praat heel graag over Josha'

In een nieuwe 30 MINUTEN RAUW praat Ruud de Wild een half uur lang met Ellemieke Vermolen over lekker in je vel zitten, op zoek zijn naar de liefde en alle narigheid waarmee ze moest dealen.

"Als ik aan jou denk, denk ik gelijk aan SBS, de 25 en dan denk ik aan narigheid. Gek genoeg. Maar ook iemand die heel sterk is. En heel gezond. Maar daar tussenin sta jij, denk ik", vertelt Ruud. Dit kan Ellemieke wel beamen: "Dat is zo. Misschien word ik nu misschien wel zo geassocieerd. Dat als ze mijn naam horen ze denken aan het verlies van een kind en aan een scheiding."

Het verlies van zoon Josha

In 2017 verloor Ellemieke haar zoon Josha. "Dat heb je gedeeld met de wereld, een paar interview overgegeven, daarna was het opeens ijzig stil. Waarom was dat?", vraagt Ruud zich af. Ellemieke reageert: "Dat is niet bewust of zo. Ik denk wel, als je één keer je verhaal hebt verteld, is het niet altijd leuk om honderd keer je verhaal te vertellen. Ik heb keuzes gemaakt van ‘daar vertel ik wel m’n verhaal, en daar vertel ik niet m’n verhaal." Ze geeft in het gesprek aan dat ze graag over haar zoon praat. "Omdat het voor mij dan ook weer inderdaad voelt alsof hij er nog steeds bij hoort. Dat wil je gewoon, als ouder, als je je kind verliest. Dat je kind blijft voortbestaan."

Levenslessen

In de podcast praat het duo ook verder over de liefde. "Ik val op mannen met een passie", vertelt Ellemieke. Ze heeft een relatie gehad met onder meer John Ewbank en Sergio Herman. Heeft ze ergens spijt van wat betreft liefde? "Nee. Nul. Ik ben niet zo ingesteld om achteruit te kijken en na te denken over ‘shit, dan had ik anders moeten doen’. Het zijn voor mij allemaal levenslessen en allemaal ervaringen. Ik ben er een rijker en mooier mens van geworden." Inmiddels is Ellemieke ook weer toe aan een nieuwe liefde in haar leven. "Op een gegeven moment ben je gewoon weer toe aan een leuk iemand in je leven. En pas op, ik kan echt heel goed alleen zijn... Het is een enorme aanpassing als er opeens weer een man over de vloer komt die ineens dan alles gaat bepalen."

Ruud en Ellemieke praten verder ook over lekker in je vel zitten en over hoe ze kijkt naar al het nieuws rondom Ajax en The Voice. Maakt ze zich zorgen als ze naar haar eigen kinderen kijkt?

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Ellemieke Vermolen (S08)

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie