Podcast
AVROTROS

Zanger gitarist Harald te Grotenhuis over de nieuwe plaat van Diggeth

foto: Maaike Ronhaar
  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger gitarist Harald te Grotenhuis over de nieuwe plaat van Diggeth

In 2019 breng het Achterhoekse Diggeth het album 'Gringos Galacticos' uit. Dit album wordt overal met lovende recensies ontvangen en ook Keiharde Pödcast presentator Mike Arntz is zwaar onder de indruk.

Mike is zo zwaar onder de indruk dat hij zich al jaren verheugt op de opvolger van deze plaat. Op vrijdag 21 oktober 2022 is het dan zover, het nieuwe album van Diggeth 'Zero hour in Doom Town' ligt in de platenwinkels.

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met zanger/gitarist en componist Harald te Grotenhuis over deze verse release. De nieuwe plaat van Diggeth staat vol van puike songs in het genre van hardrock, metal, soutthern rock en een vleugje progressive rock. Harald legt uit hoe het album is ontstaan, hoe belangrijk soul en groove voor de band is dat dit op 'Zero hour in Doom Town' goed naar voren komt. De nieuwe bassist Natasja ook wel bekend als 'Pebbles' wordt voorgesteld en de tourplannen bekend gemaakt. Samen met Harald lopen Suzanne en Mike door het album en de nieuwe single 'Bonafide' wordt helemaal gedraaid.

Luister hieronder naar de nieuwe single Bonafide van Diggeth.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Novembre

Luisteraar Kim houdt ervan om nieuwe muziek en bands te ontdekken en zo ontdekte ze vorig jaar de Italiaanse doom metalers van Novembre. Het nummer wat Kim graag wil horen heet 'Anaema' en ze vindt de opbouw van deze song geweldig en de zang van grunt naar cleane zang fantastisch. Kim speelt zelf ook gitaar en samen met onze gitarist Suzanne worden de ervaringen uitgewisseld.

Suzanne heeft een tip uit de categorie vuige postpunk/ industrial sludge met duistere teksten van de band Chat Pile meegenomen. Mike laat een album uit de categorie prog-rock van één van zijn favoriete bands Spock's Beard uit zijn platenkast rollen.

Luister hieronder de podcast waar je ook de muziek van Mr. Bungle en Exciter hoort langskomen.

#8 - Italiaanse doom metal en een nieuw album van Diggeth (S06) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie