Podcast

De drie beste afleveringen van Simone's Songlines volgens Simone

  1. Nieuwschevron right
  2. De drie beste afleveringen van Simone's Songlines volgens Simone

Het is de Week van De Podcast en daarom zetten we podcasts van NPO Radio 2 in het zonnetje. Simone heeft een lijstje gemaakt met drie favoriete afleveringen van Simone's Songlines.

"Het was moeilijk om een lijstje te kiezen. Alleen al de omstandigheden waaronder sommige van de gesprekken tot stand zijn gekomen zijn een verhaal op zich. Ik kan er wel een boek over schrijven!", laat Simone weten. Toch heeft ze een paar tips op een rijtje gezet:

Dr. Jeffrey Wigand

"Ken je de film The Insider met Al Pacino en Russell Crowe? Het gaat over Jeffrey Wigand, de grootste whistleblower in de tabaksindustrie. Hoe bijzonder, om iemand te mogen interviewen die letterlijk alles op het spel heeft gezet om miljoenen levens te kunnen redden. Hij vertelde aan het eind van het interview dat diepe opgravingen in de Aarde grote risico’s met zich meebrengen op nieuwe epidemieën en dat we daar heel voorzichtig mee moeten omgaan. De volgende ochtend stonden de kranten vol berichten over een nieuw virus in China…"

Simone Walraven interviewt Amerikaanse klokkenluider Dr. Jeffrey Wigand - Simone's Songlines

Dr. Susan Rogers

"Susan Rogers is een van de weinige technische vrouwen in de muziekwereld. Ze werkte o.a. als de geluidstechnicus van Prince op albums als Purple Rain, Parade en Sign o’ the Times. Ze vertelt over haar eerste baan: zorgen voor de apparatuur in de studio van Crosby, Stills & Nash; over haar ervaringen met Prince, Wendy & Lisa en nog veel meer. Zo’n intelligent, baanbrekend mens!"

Songlines Podcast: Prince-engineer Susan Rogers - Simone's Songlines

Adrian Vandenberg

"Adrian interviewde ik in 1988 voor Countdown en dit was de eerste keer dat we elkaar weer spraken", legt Simone uit. "Er was zóveel bij te praten dat er een anderhalf uur durende podcast uit voortkwam. Superleuke verhalen over zijn kindertijd en het toerleven met Whitesnake, maar het is ook bijzonder om te horen hoe hij naast de muziek ook de schilderkunst heeft weten te onderhouden. En hij kan héél goed koken. Maar dat geloof ik pas wanneer ik zijn zelfgebakken Napolitaanse pizza heb geproefd — hahahaha!"

Songlines Podcast: Adje Vandenberg - Simone's Songlines

Meer tips van Simone:

John Hiatt
James Dean Bradfield (Manic Street Preachers)

Melanie C (The Spice Girls)

Tom Chaplin (Keane)

Howard Jones

Tori Amos
JP den Tex

Lynn Goldsmith

Benieuwd naar meer afleveringen van de Songlines Podcast?

​Je kunt ze allemaal beluisteren of downloaden via Apple Podcasts en de NPO Radio 2 site en app!

Ook producer Chantal Schouten maakt interviews voor de Songlines Podcast. Geniet mee van haar gesprekken met illustere gasten zoals Susan Smit, Marion Pauw, Eddy Zoey en Hans Klok!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie