Podcast - Simone's Songlines
Muzikale nomade Simone Walraven reist voor Simone's Songlines de wereld af op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere muziek. Van over de hele wereld komt onze 'Vliegende Siep' met haar bijdrages: ze draait Top 2000 classics en haar eigen ontdekkingen. Ze praat met mensen die iets te vertellen hebben. En wij mogen stiekem meeluisteren!

Afleveringen

Podcast: Ashlin Ray Wilson ('Ashe')

Ashe komt in september naar A'dam voor een uitverkochte show in de Melkweg. Onlangs verscheen haar debuutalbum 'Ashlin', het vervolg op haar dubbel lp 'Moral of the story' Chapter 1 and 2. Ashe heeft een enorme fanbase bij oa Netflix en TikTok. Een mooi gesprek met deze illustere gast over reizen, roots en natuurlijk horen we haar Songline Choice.

Songlines Podcast: Deborah Parlor

Deborah Parlor is een zangeres en songwriter van Nederlandse bodem die naam voor zichzelf aan het maken is in de wereld van Americana- en popmuziek. Deborah noemt zichzelf een ‘rebel at heart’ en roept met haar songs, een mix van stoere Americana en country met eerlijke teksten en een internationale sound, een misschien wel ouderwets gevoel van vrijheid op.  Onlangs verscheen haar nieuwe single 'Dreaming wide awake', mede geschreven door country- en bluesgitarist Leif de Leeuw en geproduceerd door JB Meijers.

Nai Palm

Te gast is zangeres, gitariste en liedjesschrijfster Nai Palm van jazz funk band Hiatus Kaiyote. Het eerste album van Hiatus Kaiyote 'Tawk Tomahawk' werd door wijlen Prince aangeprezen als een meesterwerk en hun werk is gesampled door o.a. Beyoncé en Anderson Paak. Het langverwachte derde album 'Mood Valiant' verscheen 25 juni. Nai vertelt Simone o.a. over haar enorme passie voor wereldmuziek en de levenswijzen van natuurvolkeren, en over welke muziek haar als 15-jarig dakloos weeskind hielp te overleven.

Songlines Podcast: Eddy Zoëy

Eddy Zoëy te gast! In zijn single 'Come on and Play' heeft hij het over zijn muzikale helden, maar welke ontmoeting is hem het meest bijgebleven? We reizen af naar de VS, Twente en Ierland, horen wat zijn all time favorite album is en hoe het is om de ene keer achter de desk van RTL Boulevard te staan, om je het volgende moment bezig te houden met de Vogelbescherming. En welke vraag stelde hij aan Paul Mc Cartney toen die voor hem stond? Met muziek van oa Queen, Boudewijn de Groot, The Beatles en Phil Collins.

Songlines Podcast: Marion Pauw

Schrijfster Marion Pauw is te gast! Onlangs verscheen haar nieuwe thriller 'Vogeleiland'. Aan producer Chantal Schouten vertelt ze welke jeugdervaring ervoor heeft gezorgd dat ze schrijfster is geworden. Ook verklapt ze haar ultieme reisplek, deelt ze haar Songline Choice én heeft ze tips voor luisteraars met iefdesverdriet...

Songlines Podcast: Eva van Manen

Te gast deze week: de ultra talentvolle producer, songwriter en woordkunstenaar Eva van Manen uit Amsterdam.  In 2018 bracht ze haar debuutalbum uit 'Politiek & Liefde', daarna volgde deelname aan de Popronde en een optreden op Noorderslag. Voor dit alles was ze jarenlang als theater componist verbonden aan o.a. theatercollectief De Hollanders, en werkte ze met o.a. Spinvis en Huub van der Lubbe van De Dijk. Ze heeft samen met Josephine Zwaan, een producer school opgezet voor vrouwelijke producers én in het najaar komt ze met een nieuw album 'De diepte in'. 

Songlines Podcast: Mirja Klippel

De Songlines Podcast reist deze week af naar het hoge noorden van Scandinavië. Simone praat met de Finse singer/songwriter Mirja Klippel, die met haar muziek de diepte van haar ziel verbindt met het wilde van de natuur waarin ze is opgegroeid. Ze won eerder ook de Deense Songwriter van het Jaar titel, tourde door Europa en heeft veel weg van Joni Mitchell. Hoe was het om als kind midden in de natuur te wonen, zonder buren? Welke inspiratie hoor je op Mirja’s nieuwe album? En welke onverwachte artiest veranderde het muzikale pad van klassiek naar pop? Je hoort het in de nieuwe Songlines aflevering met Mirja Klippel!

Songlines Podcast: Susan Smit - Deel 2

Nog nooit heeft Susan Smit in haar schrijfcarrière zo'n sterke band met haar hoofdpersoon gevoeld en sterke drive om dit verhaal te vertellen. In deze podcast hoor je alles over haar nieuwe roman 'De Heks van Limbricht'. Ook de kindjes van Susan hebben een rol in de uitzending en je hoort haar hartenplaat. Met muziek van oa Neneh Cherry, The Waterboys en Tori Amos.

Songlines gast: John Hiatt

Je kent hem van zijn Top 2000 hit 'Have a little Faith in Me' dat hij schreef na het overwinnen van een alcohol- en drugsverslaving. Vorige week verscheen zijn 24e album: 'Left over Feelings.' Ups and downs, Highs and Lows, hij giet het allemaal in z'n muziek. Simone spreekt Hiatt live vanuit Nashville!

Songlines Podcast: Jeangu Macrooy

Terwijl onze volksvertegenwoordiger van het Eurovisie Songfestival nog aan het bijkomen is van zijn fantastische optreden en een unieke belevenis, kan je hier luisteren naar een Best Of Podcast met Jeangu! Het is een herhaling van het mooie interview van 2 jaar geleden: Over zijn roots in Suriname, zijn liefde voor Nina Simone én de ultieme power van naastenliefde. 

Songlines Podcast: Shadwick Wilde

Te gast in de Songlines Podcast is muzikant uit Kentucky; Shadwick Wilde. Simone vraagt hem naar zijn reizen, inspiratie en de plaat die op een belangrijk moment in z'n leven voorbij kwam...

Songlines Podcast: Debby Petter

Debby Petter is actrice, schrijfster en ex-nieuwslezeres. Ze is getrouwd met Youp van ‘t Hek en hoopt binnenkort weer het theater in te kunnen met de voorstelling ‘De Liefde Voorbij’. Wat is het geheim van een goed huwelijk en moet je altijd eerlijk zijn? Songlines producer Chantal Schouten zocht Debby op voor een openhartig gesprek over liefde, reizen, keuzes maken en natuurlijk: Muziek! 

Songlines Podcast: Ruben Annink

Hij maakt vanaf zijn zevende muziek, was straatmuzikant in Haarlem, werd ontdekt door Ali B deed en mee aan het TV-programma De Beste Zangers waarin hij oa een ontroerende ode bracht aan Bibian Mentel. Een reis langs de muzikale  levensporten van singer songwriter Ruben Annink. Wat is het verhaal achter zijn EP 'Overduidelijk', waar onlangs deel 2 van verscheen en wat is de belangrijkste les die hij geleerd heeft van Glen Faria?

Songlines Podcast: Carolina Dijkhuizen

Te gast is zangeres/actrice Carolina Dijkhuizen. Je kent haar misschien van grote musicals als Aida en the Lion King. Ze besloot het roer totaal om te gooien. Een fijn gesprek over keuzes maken, acteren in corona tijd en de liefde voor Donna Summer! Uiteraard komt ook haar favoriete reisplek aan bod én de Songline Choice...

Songlines Podcast: Sjors van der Panne

Sjors van der Panne groeide op in een wereld vol muziek; veel Franstalig maar ook Ramses Shaffy, Liesbeth List, Janis Ian, Joan Baez en Phil Collins. Hij heeft een nieuwe single uit ‘Dan Maken we t Land.’ Mooie aanleiding om te gaan vissen naar zijn bronnen van inspiratie, zijn favoriete reisplek en uiteraard de muziek die hem diep in de ziel raakt.

Songlines Podcast: Sona Jobarteh

Deze podcast lopen de muzikale rode draden door Afrika! Te gast voor een uitgebreid interview is de eerste vrouwelijke Kora virtuoos, zangeres, componiste en onderwijs pionier Sona Jobarteh uit Gambia. Op 10 april komt er een documentaire uit over haar leven en werk en de première zal worden vergezeld door een live Q&A online event. In deze Songlines podcast warmen we vast op met een goed gesprek! 

Songlines Podcast: Paul Carrack

Simone Walraven gooit een lijntje uit naar het huis van zanger, multi-instrumentalist en songwriter Paul Carrack voor een update — hoe gáát het nu met hem? Je hoort ook de hoogtepunten uit het tijdloze gesprek dat ze hadden in de catacomben van Hedon in Zwolle in 2014 PLUS weergaloze muziek van Ace, Squeeze, Mike & The Mechanics en uiteraard Paul’s gloednieuwe single, 'You’re not alone'.

Songlines Podcast: Hans Klok

Hij had net alles op de rit in Las Vegas waar hij een contract had om met z’n eigen show 10 jaar te gaan optreden. Twee dagen na zijn optreden bij Ellen DeGeneres ging het land op slot. s’ Werelds grootste illusionist keerde terug naar Nederland, een illusie armer maar met the spirit still alive...Hoe gaat het Nu met Hans Klok? Een magische podcast over oa zijn ontmoeting met Nina Simone, de grootste lessen die hij heeft geleerd én zijn liefde voor Tina Turner! En heeft de ‘beroeps bedrieger’ zoals hij zichzelf noemt wel eens iets bovennatuurlijks meegemaakt?

Songlines Podcast: Tip Jar

Te gast zijn Arianne Knegt en Bart de Win van de Band Tip Jar. Ze draaien al heel wat jaren mee in de muziekwereld in zowel binnen- als buitenland en maken een fijne combi van bluegrass, country, soul, folk, roots en jazz. Tip Jar werkt met een internationaal muziek collectief; de helft zit in de Verenigde Staten, de anderen in Nederland, Spanje en Griekenland… Een reisje in de Tijdmachine, de favoriete reisplek én uiteraard de Songline Choice!

Songlines Podcast: Adje Vandenberg

In deze speciale aflevering van de Songlines Podcast hoor je een langer interview dan normaal, je hoort namelijk het complete uncut interview dat Simone deed met meestergitarist, componist en kunstschilder Adrian Vandenberg! Ze hebben veel om bij te praten na de laatste keer dat ze elkaar zagen in het TV programma Countdown in 1987. Wie inspireerde hem om de muziekwereld in te gaan? Hoe is zijn kunst in de loop van tijd ontwikkeld? En welke grote internationale band nodigde hem uit om voor de band te komen spelen? Dat én meer in deze aflevering!

Songlines Podcast: Zangeres Fleur

Te gast is zangeres Floor Henkelman (artiestennaam Fleur), ze zingt Franstalige liedjes geïnspireerd op pop en rock uit de jaren zestig. Onlangs verscheen haar eerste solo album, ingespeeld en geproduceerd door het Kik-duo Arjan Spies en Dave von Reven. De stijlen variëren van Franse pop tot garagerock en surf met een knipoog naar het werk van Franse zangeressen als Françoise Hardy en Annie Philippe. Hoe komt een vrouw van 24 zo bezeten van de 60’s en heeft Paul McCartney al gereageerd op haar huwelijksaanzoek?

Songlines Podcast: Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs)

Gertjan Van Hellemont is liedjes schrijver en zanger van de Belgische indie-folk band Douglas Firs. Hun vierde album verschijnt in augustus en de eerste single 'One Day' is net uit. Gertjan schreef het album op z'n zolderkamer tijdens een compleet emotionele rollercoaster in 2020, maar daar zijn (als zo vaak) de mooiste liedjes uit voortgekomen...

Songlines Podcast: FRIDAY

Een heerlijk energiek gesprek met Koen Brouwer en Quinten Huigen van popduo FRIDAY! Ze zijn als Ying en Yang, hebben een hilarisch antwoord op de reisvraag en weten precies waar ze naar toe zouden reizen als ze in een tijdmachine konden stappen... En wat is hun 'all favorite' harten plaat? Met muziek van uiteraard FRIDAY! Maar ook Sting, the Rolling Stones en Simply Red...

Songlines gast: Steffen Morrison

Hij groeide op met de 'music and moves' van James Brown en Marvin Gaye, de Rock & Roll van The Stones en de teksten van Lou Reed. Reis mee langs de muzikale levenspaden van Steffen Morrison! Die leiden van Suriname, Nederland, Africa en het Engelse openbaar vervoer tot zijn nieuwe album 'Soul Revolution'.

Songlines Podcast: Singing Professor Moryz

Te gast in de Songlines is de zingende professor Moryz
aka Maurice de Greef! Hij doet voor UNESCO/Vrije Universiteit Brussel wetenschappelijk onderzoek naar de enorme baat van volwasseneneducatie voor mensen in een kwetsbare positie en heeft inmiddels zo'n 10,000 interviews hiervoor gedaan. Zijn ervaringen met deze mensen legt hij in zijn muziek. Luister mee en geniet van zijn positieve boodschap. Met muziek van oa Crowded House, George Michael en Queen.

Songlines Podcast: Gertjan van de Geer (Juan Juan)

Zijn debuutalbum 'New Mexico' is geïnspireerd op een krakende FM zender tijdens een van zijn reizen door Zuid-Amerika.Vannacht lopen we mee langs de muzikale levenssporen van muzikant en songwriter Gertjan van de Geer van Juan Juan! Met oa The Corrs, Rowwen Heze en Jeff Buckley.

.

Songlines Podcast: Prince Archivaris Michael Howe

Hoofd Archivaris van de Prince Vault, Michael Howe uit Nashville is te gast! Zijn taak? Het organiseren van duizenden opnames die Prince heeft achtergelaten voor de wereld in zijn legendarische Kluis. Een reis langs roots, kruispunten en leermomenten... Aangevuld met de muziek van oa Joni Mitchell, Alain Clark, Neil Young en uiteraard… Prince!

Songlines Podcast: Rapper Monnik

Ga lekker zitten voor deze frisse wind! Te gast is storytelling rapper Monnik aka Fabio Lemoine uit Amersfoort. Zijn liedjes gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen maar zijn vooral erg bedachtzaam. Wat drijft hem in zijn teksten? Natuurlijk slaan we ook weer aan het reizen; Dit keer naar Brazilië én stappen we in de tijdmachine. Met muziek van oa Michael Jackson, John Mayer en Bjork.

Songlines Podcast: Susan Smit

We beginnen het jaar met een bijzondere gast: Schrijfster Susan Smit. Dit voorjaar verschijnt haar nieuwe boek: ‘De Heks van Limbricht.’ Naast het schrijven van romans houdt ze zich ook al jaren bezig met persoonlijke groei. We zijn aanbeland in het Aquarius(Waterman) tijdperk, Susan heeft daar veel interessants over te vertellen, want wat betekent dat en hoe stellen we ons daar op in? Dat en veel lekkere muziek! Happy New Year!

Songlines Podcast: Kees Baars

Een mooie rendez-vous tussen popjournalist, radio- en tv maker Kees Baars en Simone Walraven. Ze kennen elkaar al sinds 1984 toen ze veel samenwerkten bij Veronica. Kees deed talloze interviews met grote artiesten die aan de vooravond van hun grote doorbraak stonden zoals Queen, Meat Loaf en Van Halen. Hij heeft net een boek uitgebracht ‘Ouwe Pik’ genaamd, vol met anekdotes en foto’s. Een warm weerzien en reis langs de muzikale sporen van Kees Baars!

Songlines Podcast: Kees Baars

Een mooie rendez-vous tussen popjournalist, radio- en tv maker Kees Baars en Simone Walraven. Ze kennen elkaar al sinds 1984 toen zij samen Veronica’s Countdown presenteerden. Kees deed talloze interviews met grote artiesten die aan de vooravond van hun grote doorbraak stonden zoals Queen, Meat Loaf en Van Halen. Hij heeft net een boek uitgebracht ‘Ouwe Pik’ genaamd, vol met anekdotes en foto’s. Een warm weerzien en reis langs de muzikale sporen van Kees Baars!

Songlines Podcast: Emily Jane White

Zangeres en liedjesschrijver Emily Jane White uit Californië is deze week onze Songlines gast. Vorig jaar toerde ze nog door Europa en stond oa in Tivoli Utrecht. Nu spreekt Simone haar via een prima lijnverbinding. Emily speelde in punk en heavy metal bands maar maakt nu al jaren dromerige muziek met sociaal bewogen teksten. Ze neemt ons mee op reis langs haar muzikale levenssporen (en de Redwood bossen in), waarbij ze haar onverbloemde blik op de wereld geeft.

Songlines Podcast: Beth Hirsch

In de Top 2000 Stemweek editie een uitgebreid gesprek met Beth Hirsch! Zij schreef en zong het nummer 'All I Need' van Air dat vorig jaar op nummer 1040 stond in de Top 2000. Beth is ook als solo artiest actief en onlangs verscheen haar nieuwe album 'Life'. We hebben het over haar roots en de liedjes die haar diep raken. En haar missie: Via haar muziek een plek creëren om te relaxen en op te laden zodat we weer volop het leven in kunnen stappen met het gevoel dat er goed voor ons wordt gezorgd. Hoe lief!

Songlines Podcast: Schrijfster Tessa Koop

Vorig jaar verscheen de autobiografie van Tessa Koop, waarin ze vertelt hoe ze via haar werk in de journalistiek een oeroude bron van wijsheid leerde kennen die haar leven compleet heeft getransformeerd. Ze vertaalt die wijsheid naar onze tijd en inmiddels is er een derde druk van ‘Cosmic Woman’: Gelukkiger Leven met een Kosmisch Bewustzijn. Hoe ze op dit pad terecht is gekomen en welke muziek haar daarbij heeft geïnspireerd hoor je in deze magische podcast! Met oa Jamiroquai, Level 42, Lou Rawls en Paolo Nutini.

Songlines Podcast: Daisy Bellis

Deze week opnieuw een groot talent uit Drenthe te gast in je Songlines. Daisy Bellis bracht 9 oktober een prachtig debuut EP uit 'Land of the Unborn'. Een release party zat er natuurlijk niet in maar daar heeft dit 21e eeuw aardekind wat op gevonden! Een gesprek over haar bronnen van inspiratie, eenzaamheid, muzikale roots en liefde voor de natuur. Met muziek van oa Kate Bush en Destiny's Child.

Songlines Podcast: Melanie C

Melanie C a.k.a. Sporty Spice is te gast voor een uitgebreid interview. Haar nieuwe solo album ‘Melanie C’ kwam begin oktober uit. Ze is één van de meest succesvolle vrouwen in de music biz en gebruikt haar status als superster onder andere om open te spreken over haar ervaringen met depressie en een eetstoornis. Het motto van de Spice Girls ‘Girl Power’ ging niet altijd op voor Mel C, hoe ging ze daar mee om? En wat is de belangrijkste les die zij van haar moeder heeft geleerd? Een podcast om blij van te worden! Met muziek van Kate Bush, Gladys Knight & The Pips, The Beatles en Madonna...

Songlines Podcast: Hannah Mae

Zangeres en songwriter Hannah Mae (21) schreef liedjes met doorgewinterde artiesten als Ilse DeLange, Daniël Lohues en het Amerikaanse songwriters team Rob & Matthew Crosby. Ze vertelt over haar (muzikale) levenssporen die lopen door oa Nashville en Drenthe... Natuurlijk draaien we ook haar nieuwe single ‘Little Things’. Met welke artiest zou Hannah nog wel eens een bakkie willen doen als ze even terug kon in de tijd en welk nummer van Fleetwood Mac staat snoeihard op de speakers als ze ‘on the road’ is? Enjoy!

Songlines gast: Christian Kjellvander

Te gast voor de Songline Choice en een goed gesprek is de Zweedse muzikant en liedjeskunstenaar Christian Kjellvander. De singer-songwriter, of zoals hij het zelf zegt: “travelling salesman of song”, bracht een groot deel van zijn jeugd door in de Verenigde Staten, maar woont nu weer een tijdje in Zweden met alle invloeden van dien! Wat is Christian’s link met Leonard Cohen? En welke reis bracht hem zijn droomgitaar? Je hoort het in deze podcast, waar Simone hem spreekt nét na de release van zijn nieuwe album 'About Love And Loving Again'.

Songlines gast: Popfotograaf Rob Verhorst

Te gast is popfotograaf Rob Verhorst. Hij heeft inmiddels een aardig portfolio opgebouwd; Van Adele tot Zappa, van Tina Turner tot Elton John en ook, jaja uw host Simone Walraven wist hij gevoelig op de plaat vast te leggen; Met niemand minder dan Paul McCartney die Simone destijds interviewde voor Countdown. Nu, 32 jaar jaar later, spreekt ze de popfotograaf die bezig is met een boek over Prince, opnieuw.

Songlines gast: Graham Gouldman

Een greep in de schatkist aan tijdloze gesprekken! We blikken terug op een interview uit 2014 van Simone met Graham Gouldman van 10cc en Wax. Hij vertelt o.a. over zijn jeugd in Manchester en de bijzondere samenwerking met zijn boezemvriend, Andrew Gold.

Songlines gast: Martijn Smits alias Benedict

Te gast is Martijn Smits alias Benedict. Hij is geselecteerd voor de Popronde 2021 en inmiddels verkozen tot oertalent. Vorige maand kwam er een deluxe editie uit van zijn autobiografische debuutalbum ‘You Can Tell Me Nothing That I Should.’ Het is een verwerking van een gewelddadig trauma dat hij opliep tijdens zijn tienerjaren én van een gebroken hart dat later volgde in zijn leven. Naast mooie muziek hebben deze ervaringen hem ook wijze inzichten opgeleverd. Welke? Hij vertelt het aan Simone! Met muziek van oa Elvis Presley ,Gino Vannelli,
Marvin Gaye en Crowded House.

Songlines gast: Erin Moran a.k.a. A Girl Called Eddy

Don Henley, Robert Smith van The Cure, Gilbert O’Sullivan en Burt Bacharach scharen zich onder haar fans; Terug na 16 jaar en te gast in Simone’s Songlines is Erin Moran a.k.a. A Girl Called Eddy.
We leggen een lijntje naar haar huis in New York City om te praten over haar prachtige nieuwe album, haar muzikale levenssporen en nog veel meer. Erin’s stem is de perfecte anti stress remedie voor deze turbulente tijden!

Songlines gast: Dan Navarro

Te gast is Dan Navarro. Hij schreef samen met Eric Lowen hits voor oa Pat Benatar en The Bangles. En, huh? ook ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ is van dit duo dat in de jaren negentig succes had onder de naam Lowen & Navarro. In 2012 verloor Navarro zijn maatje aan de ziekte ALS. Nu maakt hij solo albums en werkt als stemacteur. Tijd voor een diepte interview met Simone Walraven die verrast wordt door een spontaan optreden van Dan met een toepasselijke song... (hartje).

Songlines gast: Luka Bloom

Dit keer een lijntje van de mobiele studio in Nashville naar de Westkust in Ierland! De Ierse Folkzanger en verhalenverteller Luka Bloom doet al een tijdje mee; Begin jaren 70 als jongetje van 14 in de band van zijn broertje en in 1990 kwam zijn eigen doorbraak met het album 'Riverside'. Eind juni verscheen het nieuwe album 'Bittersweet Crimson '. Luka woonde in Groningen en de VS en heeft mooie reisverhalen, bijzondere ontmoetingen én te gekke muziek in petto voor deze Songlines!

Songlines gast: Ziggy Alberts

Hét reisprogramma van Radio 2 legt een lijntje naar de Sunshine Coast in Queensland, Australië; naar Singer/songwriter Ziggy Alberts! Hij heeft albums op zijn naam staan met titels als Feels Like Home, Made of Water en Laps Around the Sun. Dat laatste album bracht hem vorig jaar op 110 verschillende concertpodia over de hele wereld. Simone Walraven vraagt hem naar zijn mooiste reisplek, bijzondere ontmoetingen en zijn harte plaat; De Songline Choice. Enjoy!

Songlines gast: James Dean Bradfield

Simone Walraven is terug van vakantie en heeft meteen niemand minder dan James Dean Bradfield van Manic Street Preachers aan de haak geslagen! Een interview over zijn nieuwe solo album ‘Even in Exile’, zijn roots (Wales), avonturen in Japan en Cuba en het leven tijdens de lockdown.

Songlines gast: Stacey Esajas

Te gast is presentatrice, cabaretière en actrice Stacey Esajas. Ze presenteerde de NTR jongeren televisieserie ‘De Slavernij Voorbij?’ en is te zien in diverse theaterproducties. Ze staat momenteel in het theater met de voorstelling SOEP. Over de weg naar moederschap, kracht, carrière, verlies en natuurlijk… SOEP! Wat is haar favoriete reisbestemming en welk nummer raakt haar diep?

Songlines gast: Leonard Luka

Te gast is zanger en liedjesschrijver Leonard Luka. Hij toerde hij mee in de Popronde en na heel wat omzwervingen over de hele wereld verscheen zijn mini-EP ‘Mimicry’ waarvan in juni de single 'Kimono' uitkwam. De thema’s van de EP zijn onder andere de band tussen Nederland en Indonesië (zijn roots) en de lagen die je opbouwt in je karakter om te overleven als een immigrantenkind in onze samenleving.

Songlines gast: Jonas Brøg

Simone Walraven geniet van een welverdiende vakantie terwijl One’sy Muller in het leven duikt van artiest Jonas Brøg. Zijn droom is: Mensen blij maken en raken met muziek. Hij zat in de bands Relax & Postmen en toerde met onder andere Sister Sledge en Gloria Gaynor. Maart kwam zijn eerste solo EP uit: ‘That Feeling’. Onlangs verhuisde Jonas naar Scheveningen, waar hij inspiratie kreeg voor z’n nieuwe single ‘I Say Ayo’, dat hij letter met z’n tenen in de zee schreef.

Songlines gast: Merijn Landuyt van People in Houses

Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (hadden die in Gent gewoond en had één van hen trompet gespeeld). Zo beschrijft People in Houses zich. Een reis door het leven van singer-songwriter Merijn Landuyt! Liftend door Europa naar z’n favoriete plek en naar zijn hartenplaat! Met muziek van oa Steely Dan, Paul Anka en Andy Burrows. Lekkerrrr

Songlines gast: Allison Russell

Weer een illustere gast in de Songlines! Zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Allison Russell. Met haar man richtte ze in 2012 Folkduo Birds of Chicago op. Allison komt uit Montreal maar is nu in Nashville neergestreken alwaar Simone Walraven haar sprak. Ga mee op deze muzikale reis door de tijd met oa Joni Mitchell, Bryan Adams, Tracy Chapman en Wilson Pickett.

Songlines gast: Fons van Westerloo

Journalist en omroep veteraan Fons van Westerloo reisde de hele wereld over in zijn werk als verslaggever en oorlogscorrespondent. Hij deed verslag voor de AVRO van grote historische gebeurtenissen zoals de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Vietnam maar deed ook bijdrages voor Toppop. Een podcast vol contrasten en verhalen aangevuld met lekker muziek!

Songlines gast: Aaron Taylor

Een lijntje van Nashville naar singer-songwriter Aaron Taylor in Londen. Simone Walraven leerde de reizende ster kennen door het lekkere groovy nummer ’Get Through This’. Zijn nieuwe album ‘Icarus’ komt uit in september, met oa een duet met Lalah Hathaway, de dochter van Danny. Ook werkte hij samen met Benny Sings op het nummer ‘Shooting Star'. Laat je meevoeren in deze fijne podcast langs Griekse mythes, nieuwe inzichten en heerlijke soul!

Songlines gast: Producer Singer-Songwriter Wyatt Easterling

Wyatt Easterling was jarenlang succesvol A&R manager bij Atlantic Records voordat hij zijn eigen label oprichtte, samen met Miles Copeland, manager van the Police en broertje van drummer Stewart Copeland. Nu is hij weer terug bij de basis en zijn oorspronkelijke beroep: Singer Songwriter. Simone draait de primeur van zijn nieuwe single: ‘Proud Of What We Have Done.’ Een nummer over een andere kijk op BLM. Tune in op een kleurrijke muzikale reis met oa James Taylor, Tammy Wynette en Don Henley.

Songlines gast: Journalist Robin de Wever over zijn Trump podcast

De muzikale levenssporen van journalist en verhalenverteller Robin de Wever. Hij maakte de podcastserie 'God President', waarin hij werd gedreven door de vraag hoe het mogelijk is dat miljoenen mensen die Donald Trump het presidentschap hebben bezorgd en hem mogelijk gaan herverkiezen in november, christenen zijn en Trump als reddende engel zien. Robin, zelf christen, nam een duik in de beweegreden van deze mensen en reisde af naar de VS waar hij ontdekkingen deed die hem tot op de dag van vandaag in lichte staat van verbijstering hebben gebracht.

Songlines gast: Jan Dulles

'De aard van het beest’ heet het nieuwe album van de 3JS. Simone Walraven gaat op zoek naar de aard van Jan Dulles, de zanger van de band. Hij vertelt over zijn vroegste muzikale herinnering, zijn favoriete reisplekken en over de vriendschap met de Amerikaanse singer-songwriter Lori Lieberman. Met fijne muziek van o.a. Simon & Garfunkel, Van Morrison en The Doors.

Songlines gast: Glen Faria

Muzikant, rapper, liedjes schrijver en theatermaker Glen Faria te gast! Hij is bekend van Flinke Namen, bracht een soloalbum uit en schreef veel voor andere artiesten zoals Maan, Ali B en Trijntje Oosterhuis. Zijn liedjes ‘Duurt te lang’ en ‘Zij weet het’ werden een groot succes in de uitvoering van respectievelijk Davina Michelle en Tino Martin. Momenteel is Glen weer bezig met solo materiaal en een van zijn nieuwe nummers is het aangrijpende ‘Terug naar Nu’, dat hij samen met zijn zoon Jair zingt. Glen vertelt over het verhaal achter dit nummer, zijn roots, zijn favoriete reisherinnering en muziek die hem diep in de ziel raakt.

Best off podcast met Ruud Houweling

Een Best Off Podcast met liedjesschrijver, zanger én fervent surfer Ruud Houweling! Zijn EP ‘The Wind Just Blew A Day Away’ werd in april uit duizenden inzendingen van over de hele wereld genomineerd voor de Independent Music Awards in de VS. Eerder, in 2014, won hij al de publieksprijs van deze Award samen met zijn band Cloudmachine. Een herhaling van het tijdloze gesprek dat Simone in 2017 met hem had én een update via een directe lijn naar zijn studio in Zandvoort! Hoe vergaat het Ruud momenteel? Met muziek van oa David Bowie, The Waterboys en Memphis Slim.

Songlines gast: Clementine Volker

Clementine Volker is folkzangeres en songwriter. Weer een heerlijk Songlines gesprek aangevuld met passende muziekjes! Simone heeft het met Clementine over haar wortels in een muziekminnende zeevarende familie, haar avonturen in Nashville, reizen door de tijd én de muziek die haar diep raakt. Enjoy!

Songlines Podcast: Delta Blues muzikant Cristina Vane

Vrouwen in de Delta Blues, je komt ze niet zo vaak tegen. Des te bijzonderder dit interview met Slide gitarist en Singer Songwriter Cristina Vane! Ze groeide op in Europa, was jarenlang straatmuzikant in Los Angeles, bracht een EP en album uit en toerde vijf maanden alleen door de VS. Momenteel is haar thuishaven Nashville Tennessee, waar Simone Walraven haar sprak over haar roots, een blanke bevoorrechte muzikant zijn binnen het traditionele genre van de delta blues én haar blik op de wereld. Dit aangevuld met uiteraard heerlijke Blues...

Songlines Podcast: Schrijfster Elke Wiss

Te gast is schrijfster en theatermaakster Elke Wiss! Haar boek 'Socrates op Sneakers', een filosofische gids voor het stellen van goede vragen, is inmiddels een bestseller. Wat is een goede vraag, waarom is het stellen van goede vragen zo belangrijk en wat was voor haarzelf een verrassend gesprek, het komt allemaal voorbij in dit fijne interview. Ook onze Songlines vragen ontbreken niet: Op welke plek voelde Elke zich direct thuis en welk liedje kwam voorbij op een belangrijk moment in haar leven?

Songlines Podcast: Stephen Emmer

Vrijdag 15 mei brengt componist Stephen Emmer zijn nieuwe album ‘Maison Melody’ uit. Stephen Emmer, de zoon van nieuwslezer Fred Emmer, maakte meer dan 500 bekende tv-tunes en melodieën en werkte samen met onder andere Lou Reed, Chaka Khan en Julian Lennon. In maart ontving hij de Buma Stemra Oeuvre Award Multimedia. In 2018 spraken we hem over zijn jeugdjaren als nomadisch kind en het sociaalkritische album ‘Home Ground’. Tijd voor een update over het ontstaan van zijn meest persoonlijke album tot nu toe: ‘Maison Melody’, dat onafhankelijk op non- profitbasis wordt uitgebracht.

De nieuwe, anti-stress podcast met muzikant en psycholoog Dr. Max Gunther uit Nashville. Alleen zijn stem al is geruststellend!

Simone heeft veel heimwee naar Nashville momenteel. Gelukkig ontving ze op het juiste moment een mail, die leidde tot een update over haar thuishaven én dit bijzondere interview. Max Khameleon (artiestennaam) reisde over de hele wereld met zijn muziek en is getrouwd met de Nederlandse viroloog en Corona expert Andrea Pruijssers. Een gesprek over afkomst, reizen en liefde. En een boeiende visie op een ander virus; Het overbrengen van besmettelijke informatie...

Songlines Podcast: Prince-engineer Susan Rogers

Dinsdag 21 april is het alweer 4 jaar geleden dat Prince overleed. Tijd voor een Best of Songlines uitzending met niemand minder dan recording engineer Dr. Susan Rogers. Zij werkte met Prince samen van 1983 tot 1987 op albums als Purple Rain, Parade & Sign O The Times. In deze podcast halen Simone en Susan herinneringen op, met een spannende cliffhanger aan het einde!

Songlines Podcast: Kat Eaton

De podcast uitzending komt dit keer vanaf een voormalig hooizolder in Haarlem! Met een update van Sandra van Nieuwland en een uitgebreid interview met de Engelse zangeres en songwriter Kat Eaton. Samen met haar man en muzikale partner, gitarist Nick Eaton, leverde ze een belangrijke bijdrage aan het nieuwe album van Ruby Turner. Ook schreef Kate nummers met Caro Emerald en tourde ze met onder andere Wouter Hamel en Jool Holland. Genoeg gespreksstof dus! Over haar muzikale levens sporen, de mooiste reis die ze ooit maakte én natuurlijk haar Songline Choice.

Songlines Podcast: Berenice van Leer

Te gast is Berenice Van Leer, zangeres en songwriter van Kraak & Smaak. Het is haar levensmissie om mensen blij te maken met muziek, wat haar over de hele wereld heeft gebracht. Ze was net op tour toen de corona crisis uitbrak. Wat doet deze zelfisolatie met haar? Ze vertelt het vanuit haar eigen studio in Amsterdam, aan Simone Walraven die op haar zolderkamer studio in Haarlem bivakkeert! De dames gaan oa terug naar de kindertijd; Welke platen trok Berenice uit de kast bij papa Thijs van Leer? En welke belangrijke filosofie kreeg ze mee van haar ouders? Ook horen we waar het solonummer ‘Bleed Out’ over gaat, wat haar favoriete reisplekken zijn en een héle mooie Songline Choice.

Songlines Podcast: Carine Crutzen

Even wat anders! Met Simone’s Songlines mee op reis naar de mooiste landen, de fijnste boeken en de lekkerste muziek! Te gast in de Songlines Podcast is actrice Carine Crutzen (o.a. Oud Geld, Pleidooi, De Brug). In september verscheen haar debuut 'Uit het Zuiden'. Een boek vol herinneringen aan het nest waar ze vandaan komt. Ze vertelt aan producer Chantal Schouten waarom dit boek er móest komen, hoe ze opkrabbelde uit een depressie en over haar reis naar Nieuw Zeeland waar ze wel een hele bijzondere ontmoeting had… Ondertussen heeft Simone Walraven haar ex, Clark Datchler van Johnny Hates Jazz, aan de telefoon met een harts boodschap voor de luisteraars van Radio 2!

Songlines Podcast: Documentairemaker Hidde Boersma

Een uitgebreid interview met bioloog, journalist en documentairemaker Hidde Boersma. Onder andere over zijn recente talk bij TEDxHaarlem ‘How to feed the world without destroying it’. Een mooi staaltje omdenken! Ook komen natuurlijk weer bijzondere reisverhalen voorbij en muziek om van te huilen zo mooi … Enjoy!

Songlines gast: Raymond Geurts

Weg van conformisme aan het systeem, terug naar het hart!
‘De Gelukkige Organisatie’ van Raymond Geurts is genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2020. Raymond is organisatiecoach & consultant en werkt met de bestuurlijke elite met als doel de veelal harteloze business cultuur meer sociaal verantwoord, vriendelijker en vitaler te maken. Een van de methodes die hij daarvoor gebruikt is beleidsmakers mee op reis te nemen! Hij komt ook nog uit een muzikaal nest dus reden genoeg voor een diepte-interview…

Songlines Podcast: Michiel De Gooijer

Nét waar je aan toe bent: Een ‘sparkling’ podcast vol positiviteit! Michiel De Gooijer is oprichter van Bright Vibes. Zijn missie is om mensen bij elkaar te brengen met betekenisvolle verhalen en zo de maatschappij kracht bij te zetten. Wekelijks bereikt Bright Vibes tussen de tien en twintig miljoen internetters, wat tienduizenden reacties oplevert. Eerder was Michiel werkaam voor onder andere Endemol, KPN en Shell. Waardoor ging, of liever gezegd MOEST, het roer om? Laat je inspireren door de verhalen en anekdotes van deze strijder, waarin natuurlijk ook de liefde voor reizen en muziek niet ontbreekt. Op welk Spaans eiland voelde Michiel zich direct thuis en welk nummer heeft hij gekozen als Songline Choice?

Songlines Podcast: Frits Barend

Journalist Frits Barend heeft dan al lang en breed zijn pensioen leeftijd bereikt, maar rustig aan doen ho maar. Naast dat hij zijn rol als opa heel serieus neemt is hij ook nog steeds actief qua werkend leven. Producer Chantal Schouten had een ontroerend én hier en daar ondeugend gesprek over zijn leven Nu, zijn favoriete reisplek en muziek die hem diep raakt. Inclusief een bijzondere anekdote over hoe hij naar binnen glipte op een banket om dictator Videla te spreken te krijgen…

Songlines Podcast: Carmen Sars

Zelfs op een grauwe namiddag op een tochtig perron vinden mooie ontmoetingen plaats… Nomade Simone Walraven interviewt interessante gasten in verre oorden maar soms ook dicht bij huis. Zoals afgelopen weekend in Haarlem, waar ze sprak met zangeres en songwriter Carmen Sars. Carmen staat samen met radio collega Stefan Stasse in het theater met de voorstelling ‘Aangeraakt door liefde’. Na de zomer verschijnt het gelijknamige album. Een boeiend gesprek over geen concessies doen, wel mooie muziek maken, Vancouver, soulmates en nog veel meer!

Songlines Podcast: Djilani Sprang-Purperhart

Kan je wel wat Licht en Zon gebruiken? Dan is dit dé Podcast bij uitstek deze week! Reis mee met Simone Walraven naar Djilani Sprang-Purperhart! Deze muzikant, yoga docent en personal coach groeide op in Amsterdam-Zuidoost waar hij de nodige straatwijsheid op deed. Na een heftige gebeurtenis is zijn kijk op het leven radicaal veranderd en ontdekte hij ware levenskwaliteit… Laat je ontroeren, inspireren en motiveren tijdens deze warme trip met oa muziek van Gramps Morgan, The Jacksons, Maxwell en Djilani zelf :-)

Simone Walraven interviewt Amerikaanse klokkenluider Dr. Jeffrey Wigand

Als een soort Edward Snowden uit de jaren 90 onthulde Dr. Jeffrey Wigand in de Amerikaanse CBS talkshow “60 Minutes”, dat de tabaksindustrie met opzet verslavende en kankerverwekkende stoffen toevoegt aan sigaretten. Ook wordt er doelbewust campagne gevoerd om zoveel mogelijk kinderen aan het roken te krijgen. Als gevolg van zijn onthullingen werden Dr. Wigand en zijn kinderen jarenlang door de tabaksindustrie bedreigd, in een vergeefse poging om hem het zwijgen op te leggen. Inmiddels is hij 77 jaar en zet hij zijn strijd tegen de tabaksindustrie onverminderd voort. Simone Walraven vraagt hem naar de stand van zaken. Maar ook: Hoe komt hij tot rust temidden van stress en welke muziek raakt hem?

Songlines gast: Jeroen Zijlstra

Terwijl Simone een spontane ontmoeting in de trein heeft met Judy Blank, reist producer Chantal Schouten af naar pittoresk Durgerdam. Daar praat ze met oud Noordzeevisser en muzikant Jeroen Zijlstra over zijn Top 2000 plaat 'Durgerdam slaapt', zijn liefde voor de zee én Chicago en zijn nieuwe voorstelling JA!ZZZIJLSTRA! Haal die blazers maar uit de kast...

Songlines gast: Leon Bridges

Een Best of muzikale bootreis naar Leon Bridges! Afgelopen week had hij de Top Song op NPO Radio 2 met 'Texas Sun'. Voor zijn eerste optreden op een van de meest begeerde podia van de VS lagen jaren van ploeteren en baantjes als afwasser, vertelt hij Simone Walraven in een intiem gesprek. Wanneer wist hij 'muziek wordt mijn levenspad' en welk nummer heeft hem geholpen zichzelf te vinden? Als hij zijn muziek kon opdragen aan één grote verandering in de wereld, wat zou dat zijn? 

Songlines gast: Sinan Can

Sinan Can: "Ik word ook wel de man van de ellendige documentaires genoemd."

Terwijl nomade Simone Walraven een Japanse monnik in Wenen bezoekt, heeft Songlines producer Chantal Schouten een afspraak met journalist Sinan Can in Hilversum. Een diepgaand interview volgt: Over jihadisme in Nederland, de passie die hem voortdrijft en de muziek die hem tot rust helpt komen na wekenlang te hebben vertoefd in oorlogsgebied. Hoe houdt hij vol? Op welke manier geeft het soefisme troost en wat is het verhaal achter Sexual Healing?

Songlines gast: Matthea De Jong

Boringgggg en de ‘Ver-Van-Mijn-Bed-Show’? Nope. Tijdens een wandeling over het strand van Zandvoort, dendert de realiteit opnieuw keihard bij Simone binnen. Het Klimaatvraagstuk. Een bezoek aan de bevlogen Mathhea De Jong is het gevolg. Mathhea is sociale vernieuwer en initiatiefnemer van het project #WarmingUp waarin artiesten, verhalenvertellers, festivals, media en publiek samenkomen rond het meest dringende thema van onze tijd: De Zorgen Voor Onze Aarde. Hoe gaan we dit fixen met z’n allen? Antwoord hierop, aangevuld met lekkere muziek, hoor je in deze podcast. Niks saai; Rock’n Roll en actie in de taxi. Voor welke zangeres met gekke stem loopt Mathhea warm?

Songlines gast: Daan Rovers

Een inspirerende podcast om het nieuwe jaar mee te beginnen! Wat gaan we helemaal anders doen en wat mag vooral zo blijven? Daan Rovers is ‘Denker des Vaderlands’ en studeerde eerst medicijnen voordat zij het roer totaal omgooide. Nu is het haar grootste passie om ideeën van filosofen uit het verleden te vertalen naar het grote publiek. Maar wat doet een ‘Denker des Moederlands’ nog meer zoal en met wie zou ze een kop thee drinken als ze in een tijdmachine kon stappen? Welke boeken las ze de kleine Daan Rovers en bij welke plaat werd een grote beslissing genomen? Ga mee op reis!

Songlines gast: Filmmaker en violist Kishi Bashi

Vlak voor een uitverkocht Bitterzoet sprak Simone met
de Amerikaanse/Japanse zanger, violist, componist en filmmaker Kishi Bashi. Met zijn Songfilm ‘Omoiyari’ maakt hij een muzikaal statement over een zeer pijnlijk stukje Amerikaanse geschiedenis. Als artiest doet hij er alles aan wat in zijn vermogen ligt, om het buitensluiten van bepaalde groepen tegen te gaan. Zijn Songline Choice is een magische! Waarmee hij iedereen op de dansvloer krijgt…

Top 2000 Special met tien bijzondere gasten en Songline Choices

De Songline Choices van Daniel Lohues, Douwe Bob, Mike Lindup van Level 42, John Oates van Hall & Oates, Blackbird, Nathan East, Drew Holcomb and the Neighbors, Aafke Romeijn, Judy Blank en Tom Chaplin van Keane.

Songlines gast: Mathilde Santing

Simone Walraven neemt je weer mee op reis!

Van een live stukje Bluegrass bij volle maan in Nashville, Tennessee naar de zangstudio van Mathilde Santing in Amsterdam-Zuid. Ruim een kwart eeuw woonden de dames bij elkaar om de hoek, nu pas vindt de eerste ontmoeting plaats en dat werd meteen een sprong de diepte in. Met ‘Troublemaker’ treedt Mathilde Santing uit haar comfort zone. Een gesprek over de totstandkoming van het album, waarom inspiratie een moeilijk woord is en je het beste zingt als je níet je best doet. Dit én natuurlijk over haar ‘grootste fan’ Todd Rundgren is deze podcast van Simone’s Songlines.

Songlines gast: Patrick Kicken

Zich over de superioriteit van het Nederlandse OV verbazend, reist Simone Walraven af naar het huis van oud 3FM en Veronica DJ Patrick Kicken. Na een serie burn-outs ging Patrick op een innerlijke zoektocht. Hij deed meer dan 300 interviews met filosofen, schrijvers en zenmeesters over de hele wereld en verzamelde deze in zijn podcast ‘Leven zonder stress’, welke inmiddels ook in boekvorm is verschenen. Wie is Patrick Kicken NU? En wat durft hij wel aan Simone te vertellen maar niet aan een macho vriend?

Songlines Podcast: Rama Kumaran

Muzikant en verhalenverteller Rama Kumaran uit Nashville te gast! Hij studeert momenteel aan het conservatorium in Amsterdam, wat bracht hem hier? Aan Simone vertelt hij over zijn roots, favoriete plekken, een bijzondere muzikale herinnering én jammen met Shakespeare.

Songlines gast: YvonJane van Leeuwen

Meer dan 25 jaar was zij uitvoerend artiest in musicals en tv-series, zoals Miss Saigon en Goede Tijden Slechte Tijden. Nu coacht zij zelf artiesten. Aan Simone vertelt ze hoe ze 'per ongeluk' coach werd van Beth Hirsch (Air - All I Need), waarom de muziek van Tori Amos en Prince een bijzondere plek heeft in haar hart én over leven alsof het je laatste dag is in Beiroet.

Songlines gast: Grayson Capps

De Americana blues-rock troubadour Grayson Capps uit Alabama is momenteel op toer door Europa. Een van Grayson’s bekendste liedjes is ‘A Love Song for Bobby Long’, de titel track van de gelijknamige film met John Travolta en Scarlett Johansson. Grayson vertelt oa over de impact van Orkaan Katrina in zijn leven en de muziek van AC/DC, die hem hielp door de tijden chaos.

Songlines gast: Wanda de Kanter

Wanda de Kanter is longarts in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam en voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd. Producer Chantal Schouten sprak met haar over haar strijd voor een rookvrije jeugd, haar favoriete reisplek, de muziek die haar diep raakt én haar perspectief op het leiden van een zinvol leven.

Songline gast: Heather Bond

De Amerikaanse zangeres en songwriter Heather Bond uit Nashville maakte een nieuw album samen met bassist en producer Viktor Krauss, broer van de bluegrass artieste Alison Krauss. Deze samenwerking bracht ook uitdagingen met zich mee...

Songlines gast: Nax (The New Shining)

Nax Stok is zanger, songwriter en gitarist van The New Shining. Ze bestaan sinds 2006 en maakten inmiddels 6 albums. Het nieuwe album is vernoemd naar de Engelse uitdrukking “the elephant in the room”. Nax is ervaringsdeskundige op het gebied van depressie en is vastbesloten om dit moeilijke onderwerp uit het isolement te halen.

Songlines gast: Rob Oudkerk deel 2

Deze week deel 2 van het interview met Rob Oudkerk. Hij is voormalig politicus en huisarts en momenteel voorzitter van de OSVO, de Vereniging van Amsterdamse Middelbare Scholen. In deel 1 sprak hij o.a. over kansgelijkheid in het onderwijs en omgaan met persoonlijke tegenslagen, nu komt zijn reisleven aan de orde.

Songline gast: Schrijfster Sarah Meuleman

Sarah Meuleman is succesvol schrijfster. Voor haar nieuwste boek 'De Vondeling' zonderde ze zich af op The Isles of Scilly. Een uitgebreid gesprek over de totstandkoming van het boek, de betrouwbaarheid van je herinneringen, taxidermie, het schrijven van een goede sex scene én de muziek die haar raakt.

Songline gasten: Wolf & Moon

Als een soort moderne nomaden toerde het dreamy folk/pop duo Wolf & Moon vrijwel non-stop door de VS, Australië, Engeland, Italië en Duitsland. Vorige week kwamen bandleden Dennis en Stefany met al hun bagage en gitaar naar de tuin van de AVROTROS in Hilversum voor een interview met Songlines producer Chantal Schouten. Hun nieuwe single 'Situations' is nét vers van de pers. Waar gaat het nummer over?

Songline gast: Michael Moore

Jazz musicus en componist Michael Moore, geboren in Californië, gestudeerd aan het conservatorium in Boston, en gewoond in New York besloot 37 jaar geleden dat Amsterdam een betere creatieve omgeving voor hem was. Was mist hij het meest als expat? Michael leeft in de wereld van geïmproviseerde muziek. Is er nog iets dat onze maatschappij daarvan kan leren?

Songlines gast: Celine Thackston

De virtuoze dwarsfluitiste Celine Thackston groeide op in de Amerikaanse staat Mississippi en woont en werkt al jaren in Nashville. Ze speelde bij diverse symfonie orkesten, werkte mee aan soundtracks voor films en video games én ze is de oprichter van een innovatief kamerorkest-met-een-missie, genaamd Chatterbird.

Songlines gast: Tate Eskew

Tate Eskew is een muzikant, audio-technicus en producer uit Nashville. Hij schreef bijna 10 jaar lang de muziek voor tv shows zoals The Simpsons en Futurama, maar zijn grootste liefde is het verbinden van natuur en technologie d.m.v. van ambient muziek. Tate stamt af van het Cherokee volk — een cultuur die hem diep heeft beïnvloed. Hij worstelt met het vinden van de balans tussen zijn leven als modern persoon en zijn respect voor de Aarde.

Songline gast: Lilith Merlot

De Haarlemse zangeres Lilith Merlot komt uit een familie waarin klassieke muziek centraal stond. Toch schreef ze als klein meisje liever popliedjes, en als tiener ontdekte ze ook jazz en soul en liet ze zich inspireren door artiesten als Jeff Buckley, D'angelo, Erykah Badu en Amy Winehouse. Lilith vertelde hoe haar familie het vond dat ze geen klassieke muziek wilde maken, hoe muziek haar hielp met moeilijke jeugd om te gaan en waarom ze met haar studie stopte om te gaan reizen.

Songline gast: Aldith Hunkar

Aldith Hunkar wordt nog regelmatig herkend als presentatrice van zowel het Jeugdjournaal als het NOS Journaal, maar ze begon haar journalistieke carrière op de radio. Aldith reist veel de wereld over voor haar werk, maar ook privé pendelt ze tussen haar woningen in Nederland en Jamaica. Ze vertelt waarom ze graag op Jamaica is, hoe zij aan de verhalen komt die ze maakt en over kritisch blijven op waarheden die door media worden gedeeld.

Songline gast Lulu Wang Deel 2

Deel 2 van het bijzondere gesprek met schrijfster Lulu Wang. Lulu is erg van de verbinding zoeken maar kan ook prima uitleggen waarin de Chinese cultuur verschilt van die van de Nederlandse en dat met een fijn portie humor. Kan zij alles schrijven als columnist van een bekend Chinees blad, wat heeft ze met Italië en hoe brengt haar boeddhistische blik 'verlichting'?

Songline Choice: Mack Bailey

In de Verenigde Staten maken 22 oorlogsveteranen per dag een einde aan hun leven, omdat ze niet de steun krijgen die ze nodig hebben bij het verwerken van Posttraumatische Stress. Folksinger/songwriter Mack Bailey uit Colorado is vastbesloten om dat getal omlaag te brengen. Hij geeft speciale retraites voor veteranen, waarin hij ze koppelt aan professionele songwriters. Samen schrijven ze een lied en geven een concert voor familie en vrienden. Op deze manier gaan ze hun ervaringen in een ander licht zien en zien vaak snel verbetering in hun mentale gezondheid.

Songline Choice: Teske de Schepper

Teske de Schepper zingt en maakt muziek. Haar debuutalbum 'Porselein' kwam vorig jaar uit. Veel mensen kennen Teske ook van de populaire vlogs en blogs die ze sinds haar 13e maakt. Op YouTube heeft ze inmiddels meer dan 304,000 volgers. Hoe vindt ze de balans tussen wat ze openbaar maakt in haar vlogs en wat ze privé houdt? En hoe gaat ze om met de dagelijkse druk van de verwachtingen van haar volgers?

Songline Choice: Steve Dawson

De Canadese gitaar virtuoos en producer Steve Dawson groeide op in Vancouver en woont tegenwoordig in Nashville, alwaar hij zij eigen studio heeft genaamd The Henhouse. Hij heeft inmiddels 8 solo albums gemaakt en werkte mee aan meer dan 80 albums van andere artiesten. Hij speelde jarenlang in de band van Long John Baldry en werkte samen met o.a. The McCrary Sisters en Tim O? Brien.

Songline Choice: Jennifer Hartswick (zangeres/trompetiste)

Soms zijn mensen verbaasd wanneer een vrouw trompet speelt, maar voor zangeres en virtuoos trompettiste Jennifer Hartswick is het de natuurlijkste zaak van de wereld. Ze werd geboren in een grote familie van koperblazers in een piepklein dorpje in de bossen van Vermont en zowel haar tante als grootmoeder speelde trompet. Jennifer toert zo?n 250 dagen per jaar. Ze heeft inmiddels twee solo albums gemaakt, Ocean Floor (2011) en Nexus (2018), ze vormt een duo met gitarist Nick Cassarino én is sinds 18 jaar vast lid van de band van Trey Anastasio, oprichter en gitarist van Phish.

Songline Choice: Marc Broussard en Andy Platts

Als aanloop naar het North Sea Jazz Festival deze week een Best of Simone?s Songlines met hoogtepunten uit interviews met Marc Broussard en Andy Platts (Mamas Gun/Young Gun Silver Fox).

Songline Choice: Lulu Wang

Lulu Wang is schrijfster en kwam als 25-jarige uit China naar NL. Ze werd in één klap bekend als auteur van 'Het Lelietheater'. Waaraan wijt ze dit succes? En word je daar eigenlijk wel gelukkig van? En Wat hebben Chinezen met Hazes? Dit en veel meer in een bijzonder gesprek vanuit Lulu's theehuis in Den Haag.

Songline Choice: Mark Elliott

Mark Elliott is een singer/songwriter en auteur uit Nashville. Hij groeide op in de jaren 70 in Florida, en zowel zijn vader als moeder gaven onderwijs in sociale rechtvaardigheid. Zij introduceerden Mark aan hun platen verzameling, al reizend in een Volkswagen busje van school naar school. Een inspirerend gesprek over John Denver, de kracht van de wildernis, de Berlijnse muur en nog veel meer!

Songline Choice: Ciona Rouse

Ciona Rouse is dichteres in Nashville en Simone zocht haar op in Nashville voor een goed gesprek over oa magnolia's en haar liefde voor Mexico.

Songline Choice: Molly Barth

Molly Barth is een virtuoze dwarsfluitiste uit Nashville. Ze toert de hele wereld over met haar optredens en ze is professor aan de Blair School of Music. Ze groeide op met de muziek van Whitney Houston, Blondie en Michael Jackson, maar ze speelt zelf voornamelijk klassieke muziek van componisten van deze tijd. Haar grootste passie is het bouwen van muzikale bruggen naar andere vakgebieden, zoals architectuur, en naar andere genres, zoals jazz en folk. Ze werkt samen met o.a. saxofonist Jeff Coffin van de Dave Matthews Band en Roy Futureman Wooten van Bela Fleck & the Flecktones.

Songline Choice: Mark Rubel

Bassist, producer en muziek historicus Mark Rubel werkte als geluidstechnicus mee aan de opnames van duizenden liedjes. Hij is co-directeur van en geeft les aan The Blackbird Academy in Nashville, een top opleiding voor een nieuwe generatie studio technici.

Songline Choice: Viktor Krauss

Viktor Krauss is bassist, componist en producer, broer van bluegrass artieste Alison Krauss en woont en werkt al jaren in Nashvile. Hij werkte als sessiemuzikant samen met o.a. Sheryl Crow, Joan Baez, Robert Plant, Michael McDonald, James Taylor, Elvis Costello en vele anderen en is sinds 1994 de vaste toerbassist van Lyle Lovett.

Songline Choice: David Davidson

David Davidson is violist, componist, arrangeur en sessiemuzikant uit Nashville. Hij maakt instrumentale solo albums én zijn werk is te horen op vele filmsoundtracks en honderden liedjes van andere artiesten, zoals The Little River Band, Kings of Leon, Chris Isaak, Leonard Cohen, The Waterboys, Mamas Gun en vele anderen. Hij vertelt over reizen in de tijd, zijn favoriete reisbestemming en welk liedje hem diep raakt.

Songline Choice: Bert de Koninck

De Vlaamse muzikant en kleinkunstenaar Bert de Coninck woont al jaren op het platteland van Portugal en werd daar opgezocht door Songlines producer Chantal Schouten voor een zeldzaam interview.

Bert werd in 1976 bekend bij het grote publiek met zijn liedje ?Evelyne?. ?In vijf minuten heb ik de basis ervan bij mekaar schreven, dus heel spontaan. Het kwam volledig zoals Bob Dylan verklaarde: ?My best songs came out of the blue.?

Hij is verslaafd aan creativiteit en ziet soms wekenlang geen andere mensen. ?Ik ben nooit alleen in mijn eenzaamheid. Als je constant opgebeld wordt en van hot naar her moet rennen, dan blijft de Muze weg.?

Sinds Bert in Portugal woont leidt hij een evenwichtig bestaan, dichtbij de natuur. Welke boodschap wil hij graag meegeven aan de Radio 2 luisteraars? ?Alle extremisme, alle dingen die buiten proporties vergroot worden, daar doe ik niet aan mee. Als je dingen niet meer kan relativeren, als er geen plaats meer is voor solidariteit en tolerantie, en je geen respect meer kan tonen ten opzichte van bepaalde mensen, dan is het erg met je gesteld.?

Songline choice: Peter Koelewijn

Zanger, songwriter en producer Peter Koelewijn werd geboren in Eindhoven in 1940. Met zijn band Peter & His Rockets scoorde hij in 1959 zijn eerste grote hit, "Kom van dat dak af?.

Dit jaar viert Peter zijn 60e jubileum in de muziek, o.a. door het optekenen van zijn levensverhaal in de autobiografie: ?Peer: 60 jaar Nederpop ? vóór het voetlicht & achter de schermen?. Songlines producer Chantal Schouten zocht hem op voor een goed gesprek over de levensfase waarin hij zich nu bevindt.

Naast zijn werk met The Rockets heeft Peter ook solo albums gemaakt, schreef en produceerde veel muziek voor andere artiesten en werkte bij Radio Luxemburg. Vanwaar al deze verschillende activiteiten?

?Ik heb artiest zijn altijd heel erg betrekkelijk gevonden. Je bent toch overgeleverd aan de willekeur van het publiek. Dat is een heel wankel bestaan. Als ik als artiest niet meer verder kan, dan kan ik altijd nog liedjes voor anderen schrijven en productie doen."

Peter vertelt enthousiast over de Stichting Vaarkracht, waar hij tegenwoordig ambassadeur voor is. Deze organisatie werkt samen met bootbezitters, die kanker patienten en hun familie een relaxed dagje mee het water op nemen. ?Ik vind dat iemand zoals ik die een publieke functie heeft, ook iets voor het publiek moet doen. Een verantwoordelijkheid heeft."

Peter koestert een grote hoop dat er ooit een oplossing wordt gevonden voor het conflict in het Midden Oosten.
?Vrouwen moeten aan de macht komen, nuchtere vrouwen die voor mijn part achter de kraam op de markt staan,
die ook emotioneler kunnen zien en niet altijd 'willen winnen?. Water bij de Koelewijn doen is ook power."

Songline Choice: Maurice van Hoek (singer-songwriter)

Singer-songwriter Maurice van Hoek vertelt over zijn leven en werk.

Songline Choice: Benny Sings (Tim van Berkestijn)

Tim vertelt over roem in het buitenland, het muzikale nest waarin hij opgroeide en het combineren van zijn vaderschap met het artiesten-leven.

Songline Choice: Lucie Silvas

Een 'Best Of Simone's Songlines' met een mooi interview met Lucie Silvas uit 2017. Lucie vertelde openhartig over haar vroegste muzikale herinneringen, haar liefde voor de natuur, het schrijfproces, haar mentor Judie Tzuke én de toekomst van de wereld. T

Songline Choice: Rob Oudkerk

Rob Oudkerk is voormalig politicus en huisarts. Momenteel is hij voorzitter van de OSVO, de Vereniging van Amsterdamse Middelbare Scholen. Songlines producer Chantal Schouten sprak hem uitgebreid over kansgelijkheid in Amsterdam, zijn liefde voor het doktersvak, levenslessen en muziek die hem diep in de ziel raakt.

Songline Choice: Simon Ward van The Strumbellas

Simon Ward is zanger, gitarist en songwriter bij de Canadese band The Strumbellas. Hun grote doorbraak kwam in 2016 met het nummer 'Spirits' en hun vierde album 'Rattlesnake' is inmiddels vers van de pers. Simon was oorspronkelijk leraar op een kleuterschool, maar besloot om zijn muzikale hart te volgen. Hij vertelt openhartig over zijn strijd met depressie, en hoe tijden van eenzaamheid hem juist de meeste inspiratie brengen.

Songline Choice: Arthur van Amerongen

Schrijver/columnist Arthur van Amerongen over leven in de Algarve, muziek om bij te huilen en zijn boek in wording Costa da Coke.

Songline Choice: Lisette de Zoete (Kunstenares/schrijfster)

Lisette de Zoete schreef de indrukwekkende biografie 'Mathilde - Muze, Mythe, Mysterie' over het leven van Mathilde Willink. Tien jaar lang was dit project een droom, om de beroemdste muze van ons land in al haar gelaagdheden te laten zien en niet alleen door de lens van de roddelpers.Songline Choice: Stef Bos

Interview met zanger Stef Bos.

Songline Choice: Rivelino Rigters (Singer/songwriter, schrijver en talent coach)

Rivelino Rigters, ook wel bekend als Blackrockstar, was 13 jaar toen hij zijn eerste veroordeling kreeg en verbleef in diverse jeugdgevangenissen. Hij besloot om zijn leven een compleet andere richting te geven en werkt nu al jaren als post-release coordinator voor o.a. Young In Prison en zijn eigen organisatie Criminalminded. Met behulp van muziek en creativiteit helpt hij jonge mensen met een strafblad of risicogedrag om hun talenten te ontwikkelen, zodat ze een positieve draai kunnen geven aan hun leven.

Songline Choice: Robin Borneman (singer-songwriter)

De Brabantse zanger en songwriter Robin Borneman heeft net 'The Cradle Tree' uitgebracht, het derde deel van zijn trilogie 'Folklore'. Het gaat over een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg begaat hij diverse beproevingen, en vindt uiteindelijk bezinning en rust.

Songline Choice: Psychiater Dirk de Wachter ('Borderline Times')

Psychiater Dirk de Wachter schreef de bestseller 'Borderline Times', waarin hij aantoont dat onze moderne westerse samenleving aan alle voorwaarden voldoet van de Borderline persoonlijkheidsstoornis. In maart verschijnt zijn nieuwe boek 'De kunst van het ongelukkig zijn', waarin hij ervoor pleit om juist niet het grote geluk na te jagen, maar om de mindere kanten van het leven te omarmen.

Songline Choice: Jacob de Greeuw (JOHAN)

Zanger en gitarist Jacob de Greeuw van JOHAN trok 9 jaar lang de stekker uit zijn band leven, totdat vorig jaar opeens het album 'Pull Up' verscheen. Hij vertelt uitgebreid over zijn strijd met depressie, muzikale roots en hernieuwde inspiratie.

Songline Choice: Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy brengt op 8 februari zijn langverwachte tweede album uit, 'Horizon'. Hij vertelt over zijn roots in Suriname, de uitdaging van zijn besluit om de wijde wereld in te gaan, de muziek van Nina Simone én de ultieme power van naastenliefde.

Songline Choice: Tori Amos

Een greep in de Songlines schatkist! We luisteren nog eens naar een mooi gesprek dat Simone had met Tori Amos in het Concertgebouw in Amsterdam, in juni 2014. Tori vertelt o.a. over de invloed die haar Cherokee grootouders hebben op haar muziek en over de kracht van creativiteit, wanneer de wereld om je heen in duigen lijkt te vallen.

Songline Choice: Tijn Touber

Tijn Touber is muzikant, meditatieleraar, schrijver en inspirator. Hij was oprichter van de band Lois Lane en schreef o.a. de titelsong voor de film ?Amsterdamned?. Hij nam een drastische beslissing na zijn muzikale succes en besloot zich de rest van zijn leven te wijden aan bewustzijnsontwikkeling. Hij geeft trainingen aan de Amsterdamse politie, artsen, rechters en Lowlands bezoekers, en schreef o.a. de bestseller ?Spoedcursus Verlichting?. Op 21 Januari komt zijn nieuwe boek uit, ?Time Bender?.

Songline Choice: Helen Botman (zangeres)

Helen Botman is net van start gegaan met haar nieuwe vertelconcert 'Love Letters', samen met zanger en liedjesschrijver Peter van Vleuten. Fijn om het nieuwe jaar mee te beginnen!

Songline Choice: Tim Dawn

Tim Dawn heeft de Top Song te pakken met 'Walking on a wire', leidt een boer'n lev'n in hartje Utrecht en heeft zich na een bekroonde rechtenstudie met hart en ziel in het artiesten bestaan gestort.

Songline Choice: Phil Thornalley

De Britse singer/songwriter en producer Phil Thornalley schreef o.a. Natalie Imbruglia?s wereldhit ?Torn? en Pixie Lott?s ?Mama do?. Hij was in de jaren 80 bassist en producer van The Cure, en werkte mee aan liedjes van Hot Chocolate, Kim Wilde, Prefab Sprout, Wax, Thompson Twins, Johnny Hates Jazz, Duran Duran, Sting, Paul McCartney & Wings, The Jam, Cyndi Lauper, The Waterboys en Bryan Adams. Voor het eerst in 30 jaar bracht hij in 2018 weer een solo album uit onder de naam Astral Drive, een ode aan zijn liefde voor Jaren 70 muziek, met als eerste single ?Summer of ?76?.

Songline Choice: Singer/songwriter Femke Weidema

Femke Weidema uit Drachten woont en werkt al jaren in de VS als succesvolle singer/songwriter en producer. Ze schreef liedjes voor o.a. Stevie Nicks, Mary J. Blige en de tv-serie Nashville. Ze vertelt over het verliezen van je 'roots' als emigrant (het onderwerp van haar prachtige nieuwe single 'Stranger'), de inspiratie die ze vond in de Smokey Mountains én over het overwinnen van angst.

Songline Choice: Singer/songwriter Luke Sital-Singh

De Britse singer/songwriter Luke Sital-Singh schrijft prachtige liedjes en staat aan de vooravond van een verhuizing van Engeland naar Los Angeles. Zijn teksten gaan de filosofische onderwerpen des levens niet uit de weg en hij weet zijn publiek daarmee muisstil te krijgen! Op 16 December speelt hij in Paradiso, nu alvast een voorproefje in Simone?s Songlines.

Songline Choice: Pieternel

Zangeres en songwriter Pieternel heeft haar sporen liggen in het theater en ging op muzikale zoektocht door o.a. Italie en Brazilië. In 2015 vertrok ze naar New York en ontdekte daar haar ware liefde: folk en country muziek! Het resultaat is haar debuutalbum 'Roosevelt Island', dat ze opnam in The Big Apple en Nashville.

Songline Choice: Diggy Dex

Zanger, songwriter, producer én de liefste rapper op het noordelijk halfrond is te gast: Diggy Dex!

Songline Choice: Inge van Calkar

Inge van Calkar deed een paar jaar geleden mee aan De Beste Singer/Songwriter van Nederland, heeft net haar tweede album 'RESET' uitgebracht en is deze maand op toer met Gare du Nord. Ze vertelt uitgebreid over haar muzikale transformatie, haar favoriete reisplek en de voldoening die ze vindt in haar werk als psycholoog.

Songline Choice: Anke Timmer

Zangeres en songwriter Anke Timmer debuteerde in April dit jaar met haar EP ?Present?. Ze houdt het meest van toeren met haar band en optreden op ongewone plekken, zoals in trappenhuizen en hotels. Ze vertelt uitgebreid over haar angst voor ruzie en haar doel om beter te worden in het "af en toe eens goed laten klappen? in haar relatie.

Songline Choice: Bram Vanparys

Bram Vanparys van The Bony King Of Nowhere leefde een jaar lang in een caravan in de Vlaamse Ardennen en deed inspiratie op voor zijn album 'Silent Days'. Het resultaat mag er zijn! Hij vertelt uitgebreid over zijn liefde voor Amerika, en over het allerbelangrijkste album ter wereld dat hij altijd aan zijn zijde heeft.

Songline Choice: Mamas Gun

Andy Platts en Cameron Dawson van Mamas Gun waren in het land! Een mooi gesprek over hun muzikale roots, favoriete reisplek en de muziek die hen diep in de ziel raakt.

Best of Songline Choice: Andrew Roachford en Lianne la Havas

Héél af en toe genieten we nog een keer na van de meest bijzondere interviews uit de afgelopen vijf jaar: in deze 'Best of Simone?s Songlines' aflevering praat Simone met de Britse singer/songwriters Andrew Roachford (bekend van o.a. Roachford en Mike & The Mechanics) en Lianne La Havas (bekend van haar liedjes Age, Green and Gold en Is your love big enough). Van Griekenland tot Jamaica, van oude blues tot Beyoncé en zélfs een onverwachte les in natuurkunde komen aan de orde.

Songline Choice: Filmregisseur Martin Koolhoven

Filmregisseur Martin Koolhoven van o.a. Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en Brimstone over het schrijfproces, de muziek die hem inspireert, de kracht van film bij maatschappelijke verandering en hoe hij zichzelf steeds opnieuw moet uitvinden."

Songline Choice: Jabe Piter Faber

Jabe Piter Faber zingt en speelt banjo bij "The Old Ditch Riverhoppers" uit Utrecht. De band bestaat uit vier rock & heavy metal liefhebbers, die smoorverliefd zijn op de volksmuziek van Appalachia. Jabe reisde af naar Kentucky ?with his banjo in his hand?, op zoek naar de nog springlevende Barn Dance cultuur en vond daar pickup trucks vol inspiratie voor het debuut album van de band.

Songline Choice: Laura Jansen

Laura Jansen is back! En te gast om ons na drie jaar vluchtelingenwerk bij te praten over haar ervaringen op Lesbos en haar nieuwe album.

Songline Choice: Jan Willem van de Wetering

Willem Jan van de Wetering had ooit een succesvolle carrière in de popmuziek, maar is inmiddels alweer jaren lang Enneagram trainer, coach en schrijver van 55 boeken. In ons interview presenteert hij een heldere introductie over hoe het enneagram kan helpen wanneer je vastzit in je leven, én hij vertelt over de muziek die hem steunde bij zijn drastische carrière switch.

Songline Choice: Cesar Zuiderwijk

In de zomer van 1950 begaf Cesar Zuiderwijk zich, gewapend met emmertje en schepje, gezeten in een fietsstoeltje (voorop) naar het strand van Scheveningen. Achtenzestig jaar later keerde hij er terug samen met 2000 drummers uit binnen- en buitenland, om een bijzonder optreden te geven genaamd Four Horizons: 2000 drummers aan zee. Songlines producer Chantal Schouten zocht hem op in Den Haag!

Songline Choice: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens schrijft gedichten en romans, waaronder zijn bestseller ?Hallo Muur? en ? net verschenen ? zijn autobiografische roman ?Door het licht?. In ons gesprek vertelt hij bijzonder openhartig over zijn leven met en zonder alcoholverslaving, liefde, zijn schrijfmethode én de muziek die hem diep in de ziel raakt.

Songline Choice: Amy Attenborough

Safari park ranger, yoga docent, fotograaf en wereldreiziger Amy Attenborough uit Zuid Afrika is te gast in Simone's Songlines.

Songline Choice: The Dawn Brothers

Bas en Levi van The Dawn Brothers zijn te gast in Simone's Songlines.

Songline Choice: Mitch Rivers

Muzikant Mitch Rivers uit Haarlem te gast!

Songline Choice: Katrien Verheijden

Katrien Verheijden zingt JANIS IAN op haar album "Echo's in mijn hoofd". Mét medewerking van Janis Ian zelf, die a.s. woensdag 8 augustus in een uitverkocht Tivoli op zal treden. Katrien vertelt uitgebreid over hoe dit bijzondere project tot stand is gekomen.

Songline Choice: Robin Kester

Betoverend mooie liedjes schrijft muzikante Robin Kester uit Utrecht. Haar debuut EP 'Peel The Skin' komt uit in het najaar. Een mooi gesprek over reizen, passie en muziek uiteraard!

Songline Choice: Sandra van Nieuwland

Zangeres en songwriter Sandra van Nieuwland over haar nieuwe album 'HUMAN ALIEN'. Wat als je kon ontsnappen aan alles wat je altijd dacht te zijn? In een compleet andere rol kon stappen?

Songline Choice: Christof van der Ven (o.a. Bear's Den)

Christof van der Ven (o.a. Bear's Den) over zijn prachtige solo album "Empty Handed".

Songline Choice: Schrijfster Marita Coppes

Hoe leef je je eigen verhaal? Deze vraag drijft het leven van schrijfster en vertelkunstenaar Marita Coppes. Ze werd geboren in Colombia en woont tegenwoordig met haar gezin in Zutphen. Haar eerste roman heet ?De laatste verhalenweefster? en verbindt haar wortels in Zuid Amerika met haar liefde voor inheemse cultuur.

Songline Choice: Bouwe de Boer

In Friesland begint op 1 juli de Elfwegentocht: twee weken lang reist iedereen zonder een druppel benzine of diesel. YES!! Projectleider Bouwe de Boer van Gemeente Leeuwarden is te gast.

Songline Choice: Laurien Schreuder (SnowApple)

Zangeres/multi-instrumentalist Laurien Schreuder van SnowApple te gast. Waar 'n reisje naar Mexico al niet toe kan leiden....

Songline Choice: Frank Bond (AlascA)

Zanger en songwriter Frank Bond van AlascA over zijn Songline Choice, reizen en nog veel meer!

Songline Choice: Merel (Blackbird)

Merel oftewel, Blackbird, over haar nieuwe Single 'The One' (waat gaat ie eigenlijk over), wat te doen bij keuzestress en haar fascinatie voor Londen en LA!

Songline Choice: Marlon Pichel

Marlon Pichel, de zingende drummer van Bourbon Avenue! We hebben het over hun nieuwe EP "The Boston Recordings" en nog véél, véél meer.

Songline Choice: Ruby Amanfu

De Amerikaans/ Ghanese zangeres en songwriter Ruby Amanfu te gast! Je kent haar wellicht van het muziek duo Sam and Ruby, van haar samenwerking met Jack White of van de tv serie "Nashville".

Songline Choice: Amber Rubarth!

Te gast is de Amerikaanse folk singer/songwriter en actrice Amber Rubarth! Op welke plek voelde zij zich onmiddellijk thuis en welk nummer raakt haar diep?

Songline Choice: Jim van der Zee

Zanger en Voice of Holland 2018 winnaar Jim van der Zee is te gast! Zijn debuutalbum "Where I come from" bestaat uit prachtige covers van tien liedjes, die zijn muzikale DNA hebben gevormd.

Songline Choice: Beth Nielsen Chapman

De Amerikaanse zangeres en songwriter Beth Nielsen Chapman haar nieuwe solo album "Hearts of glass" is net uit. Een uitgebreid gesprek over haar passie voor de helende werking van creativiteit.

Songline Choice: Ingmar Heytze

Dichter Ingmar Heytze ontroerde ons in de lente van 2014 met zijn tijdloze verhalen en gedichten over zijn pasgeboren vaderschap. Met een zeldzame greep in de Songlines Schatkist genieten we nog eens terug

Songline Choice: Frank van Kasteren

Een intiem gesprek met gitarist, zanger en componist Frank van Kasteren (oa Altstad) over zijn liefde voor Italië en de flinterdunne scheidslijn tussen destructief en opbouwend bezig zijn...

Songline Choice: RoMi Cage

Te gast zijn Romy en Michael Coomans van het Zeeuwse duo RoMi Cage.

Songline Choice: The Wood Brothers

Oliver en Chris Wood van de Amerikaanse folk band The Wood Brothers! Hun nieuwe album heet "One drop of truth" en in het najaar komen ze naar ons land.

Songline Choice: Penny Leen

Zangeres en liedjesschrijfster Penny Leen over haar favoriete reisplek, muziek en emotie en pesten op school.

Songline Choice: Coco O'Connor

We volgen de muzikale sporen van Alabama naar Nashville en Santa Fe van de Amerikaanse zangeres, gitariste en songwriter Coco O'Connor!

Songline Choice: Josee Koning

Zangeres Josee Koning heeft net een succesvolle 45-show theatertour afgerond met haar voorstelling "Een tip van de sluier". Vannacht komt ze gezellig bij ons uitblazen.

Songline Choice: Birgit Schuurman

Zangeres en actrice Birgit Schuurman te gast. Op 28 maart komt haar gloednieuwe album "A Fool For Love" uit. Daar willen we meer van weten!

Songline Choice: Wulf

Singer Songwriter Dromer Wulf over kiezen voor wat je leuk vindt, bij jezelf blijven en reizen! En hoe komt hij toch aan die naam Wulf?

Songline Choice: Jake Shimabukuro

Jake Shimabukuro te gast, Japans-Hawaiiaanse ukelele virtuoos. Je kan hem hier zien met de video die hem wereldberoemd maakte:
https://www.youtube.com/watch?v=puSkP3uym5k

Songline Choice: Stephen Emmer

Componist Stephen Emmer over zijn muzikale levenssporen, zijn nieuwe album Home Ground én uiteraard de wereld.

Songline Choice: Dr. Pedram Shojai - The Urban Monk

Dr. Pedram Shojai - The Urban Monk is dokter in Oosterse Geneeswijzen, Taoist, Kung Fu wereldreiziger, Qi Gong Master, oprichter van Well.Org, NYT Best Selling author, producer & regisseur van de documentaires ?Vitality,? ?Origins? en ?Prosperity.

Songline Choice: Kunstschilderes en Activist Bernice Davidson

De Amerikaanse kunstschilderes en activist Bernice Davidson schildert de onbezongen helden en heldinnen in de strijd voor gelijke burgerrechten in de VS.

Songline Choice: Buffy Sainte Marie

De Native Canadese singer/songwriter, beeldend kunstenaar, onderwijzer en sociale activist Buffy Sainte-Marie te gast!

Songline Choice: Jesse Faber deel 2

Vorige keer vertelde hij uitgebreid over de Peter Faber Stichting, nu gaat hij in op zijn persoonlijke leven als beeldend kunstenaar, muziekliefhebber en reiziger.

Songline Choice: Susana Raya

Spaanse zangeres en gitariste Susana Raya

?The brightest light is the help of a friend. You can find bright lights in the street, if you look closer and pay attention to small things. We can be a light for others.?

Songline Choice: Richard McKinney

The Beatles - We can work it out
Richard McKinney uit Nashville was Chief Officer of Information bij het US Department of Transportation tijdens President Obama?s tweede termijn, en ook heeft hij een passie voor natuurfotografie.

Songline Choice: Godfried Nevels (auteur Dutch in the USA)

Godfried Nevels is schrijver van het boek "Dutch in the USA -- Nederlandse muzikanten in Amerika"! Zijn mooiste anekdotes en fijnste reisplek.

Songline Choice: Tom Bedell

De Amerikaanse ondernemer Tom Bedell van Bedell Guitars te gast! Zijn prioriteiten zijn het ecologisch verantwoordelijk oogsten van hout en het verdiepen van respect voor onze oh-zo-belangrijke bossen. En hij houdt ook van muziek.

Songline Choice: Jesse Faber

Beeldend kunstenaar Jesse Faber over zijn werk voor de Peter Faber Stichting. Hoe dun is de scheidslijn tussen goed en fout en kan iedereen veranderen?

Songline Choice: Sara Weeda

Zangeres Sara Weeda van de Ierse zanggroep ANÚNA! over reizen haar favoriete plek en haar belangrijkste plaat.

Songline Choice: Claudia Schoemacher

Claudia Schoemacher over haar boek Het Rimpeleffect, hoe muziek haar hielp in haar strijd met depressie én haar favoriete reisbestemmingen.

Songline Choice: Laray Mayfield

Casting director en filmproducent Laray Mayfield is al meer dan 30 jaar de vaste casting agent van regisseur David Fincher. Ze werkte o.a. mee aan films als Fight Club, The Social Network, The Curious Case of Benjamin Button, Girl with the dragon tattoo en de tv-serie House of Cards, waarvoor ze een Emmy Award in de wacht sleepte.

Songline Choice: Judy Blank

Na haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter in 2013 is Judy Blank gaan reizen op zoek naar zichzelf en haar muzikale richting. Dat is goed gelukt, want ze heeft net haar nieuwe album opgenomen in Nashville! Tijd voor een goed gesprek.

Songline Choice: Lucie Silvas

Zaterdag 11 November treedt singer/songwriter Lucie Silvas op in De Melkweg in Amsterdam. Vannacht is ze te gast in Simone's Songlines vanuit Nashville!

Songline Choice: Lynn Goldsmith

Lynn Goldsmith is een van de eerste vrouwelijke rockfotografen. Met een onwijs groot portfolio waarin artiesten staan zoals: Bruce springsteen, Bob Marley, The Rolling Stones, Michael Jackson, Kiss, Sting, Prince en Bob Dylan behoort ze tot de absolute top. Hoe leef je je volste potentie?

Songline Choice: Bonnie Bishop

Te gast singer/songwriter Bonnie Bishop uit Texas!

Songline Choice: Diederik van Wassenaer

Landgenoot en veelzijdige violist Diederik van Wassenaer te gast! Hij is een veelgevraagd sessiemuzikant hier in Nashville en heeft net een debuutalbum uitgebracht met zijn eigen band, Dietrich Jon.

Songline Choice: Paul Meany (voorman MUTEMATH)

De Amerikaanse band MUTEMATH speelde afgelopen week in het Ryman Auditorium in Nashville. We spraken voorman Paul Meany in de kleedkamer. Het werd een zeer inspirerend gesprek over oa leven na de dood. En wat is zijn fascinatie met Japan?

Songline Choice: Patty Harpenau

Half oktober komt het nieuwe boek uit van coach, schrijfster en oprichter van The Life Foundation, Patty Harpenau. Welke muziek staat er keihard aan wanneer ze schrijft?

Songline Choice: Bob Gruen

Een van de meest gerespecteerde rock fotografen ter wereld, Bob Gruen uit New York is te gast! Hij begon zijn loopbaan bij een optreden van Bob Dylan in 1965 en fotografeerde sindsdien artiesten als John Lennon en Yoko Ono, The Clash, Blondie, Led Zeppelin, David Bowie, The Who, Tina Turner, Madonna, Elton John en vele anderen.

Songline Choice: Marian Mudder

Schrijfster en actrice Marian Mudder over haar boek en gelijknamig theaterprogramma 'Sofa Sessies'. Hoe geen een therapie hielp maar waarom ze nu wel heel gelukkig is. En het gaat ook nog over reizen, een ontmoeting en dramatische muziek.

Songline Choice: Yori Swart

Singer/Songwriter Yori Swart over haar mooiste reizen, inspiratie en muziek.

Songline Choice: Wietpionier Wernard Bruining

Wernard Bruining is de schrijver van het boek 'Helende Hennep' en oprichter van Stichting Mediwiet, met als doel de zelfredzaamheid van patiënten m.b.v. medicinale cannabis. Welke muziek spoort hem aan in zijn missie?

Songline Choice: Jolene (Singer/songwriter)

Singer/songwriter Jolene haar debuut EP heet 'End of story' en ze is dit jaar geselecteerd voor de Popronde Nederland. Een inspirerend gesprek over vrijheid, roots, liefde en muziek die haar diep raakt.

Songline Choice: Jeroen Swolfs (Fotojournalist)

Jeroen Swolfs bezocht in zeven jaar 195 hoofdsteden van de wereld om verhalen te verzamelen en foto's te maken van het straatleven. De foto's zijn nu tentoongesteld in The Streets of the World. Een gesprek over ontmoetingen, angst, eenzaamheid én muziek.

Songline Choice: Dr. Susan Rogers (opname technicus van Prince)

In de 200e aflevering van Simone?s Songlines is Dr. Susan Rogers te gast! Zij was recording engineer van Prince van 1983 - ?87 op albums als Purple Rain, Parade & Sign O? The Times, en werkte later met o.a. David Byrne en Barenaked Ladies.

Songline Choice: Harm van Sleen

Multi-instrumentalist, zanger, songwriter en muziekdocent Harm Van Sleen over zijn muzikale levenssporen. Die leiden van Utrecht naar Syrie, Algerije, South Dakota én naar een zelfgebakken taart van de moeder van Bob Dylan!