Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief: ‘Level 42 was mijn allereerste popinterview óóit!’

foto: Jeroen van Inkel
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief: ‘Level 42 was mijn allereerste popinterview óóit!’

In de podcast ‘Het Van Inkel Archief’ duikt Jeroen van Inkel in zijn grote archief en blikt daarmee terug op zijn interviews met de grootste wereldsterren. Met in deze aflevering Level 42: “Het doet gewoon pijn om hiernaar te luisteren.”

Level 42 is een Britse band rond Mark King en Mike Lindup. De band ontstond in 1979 en niet lang daarna scoorden ze grote hits met ‘Love Games’, ‘Lessons in Love’, ‘It’s Over’ en ‘Heaven in my Hands’. Jeroen leerde de band in 1981 kennen toen hij werkte voor Radio Decibel. Het was de tijd waarin zij als dj’s iedere week van de platenzaken nieuwe muziek binnenkregen uit Engeland en Amerika: “Als hongerige gieren stortten wij ons op deze 12-inches en albums op zoek naar gave tracks. Het was de tijd waarin ik bovenmatig gefascineerd was door de basgitaar. Op een zeker ogenblik kreeg ik de 12-inch van ‘Love Games’ in handen. Toen ik die opzette werd ik compleet weggeblazen. Ik wist dat het ging om een hele bijzondere band, waar ik veel meer over wilde weten.”

Al snel wist Jeroen een interview met de band te regelen. “Het was mijn eerste popinterview ooit”. En dat hij nog een groentje was, is te horen in het interview dat hij in de podcast laat horen. “Het doet gewoon pijn om hiernaar te luisteren”, aldus Jeroen. Gelukkig kan hij enkele jaren later in de herhaling tijdens de Veronica Muziekdag, waar de band te gast was. In een zaal voor publiek mocht hij de band opnieuw interviewen én dat gesprek, ging een stuk soepeler.

Benieuwd naar de gesprekken die hij met Level 42 voerde? Luister dan hieronder naar de hele aflevering:

#9 - Level 42 - Het Van Inkel Archief

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie