Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief: Whitney Houston wilde blauwe M&M’s

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief: Whitney Houston wilde blauwe M&M’s

Jeroen van Inkel heeft een bijzondere ontmoeting gehad met Whitney Houston. In 1990 bezocht zij het programma Countdown. Maar echt vlekkeloos ging het niet. Het toenmalige productieteam weet er nog veel verhalen over te vertellen, in de podcast Het Van Inkel Archief.

Wilma Aikema was toen bij de opnames als producer. En de wensen van Whitney kun je gerust opvallend noemen. "De wensenlijst kwam via de platenmaatschappij binnen. Ze wilde onder andere een witte kleedkamer. Maar die hadden wij niet, want onze kleedkamers waren volgeplakt met posters. Alles moest van de muren af en het moest wit gesausd worden."

Blauwe M&M’s

Dat was nog niet alles. Whitney wilde ook blauwe M&M's, speciaal water uit Frankrijk, dertig witte handdoeken en dertig lichtblauwe handdoeken. Of Whitney blij was? "Ze heeft even gekeken en zei: 'Oh, nice'. Daarna is ze nooit meer in die kleedkamer geweest." In repeteren had ze ook geen zin. En daarom moest floormanager Bertus Holkema als stand-in op het podium gaan staan.

Wilma en Bertus vertellen deze verhalen in Het Van Inkel Archief. In deze podcast duikt Jeroen van Inkel in zijn archief, op zoek naar interviews met wereldsterren. Hij sprak grote namen zoals Mick Jagger, Will Smith, Paul McCartney en Tina Turner.

'Ze vond alles irritant'

Wilma vond het een leuke dag met Whitney. "Ze was vrolijk en totaal niet arrogant." Jeroen ervaarde dat anders. Tijdens het interview was er wat wrijving, wat daarna niet meer wegging. Bertus vond dat ook. "Ze wilde niet in de make-up. "Eigenlijk was niks goed." Whitney werd volledig in de watten gelegd. Maar dat kon ze niet bepaald waarderen. "Ze vond alles irritant."

#1 - Whitney Houston - Het Van Inkel Archief

Ster advertentie
Ster advertentie