Podcast

Metallegende Biff Byford van Saxon te gast in De Keiharde Pödcast

foto: Management Saxon
  1. Nieuwschevron right
  2. Metallegende Biff Byford van Saxon te gast in De Keiharde Pödcast

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast bellen Mike Arntz en Suzanne Bosman met metallegende Biff Byford van Saxon. Ze praten onder andere over het nieuwe album.

Er zijn maar weinig bands in de metalwereld die eigenlijk geen introductie nodig hebben. Samen met o.a. Iron Maiden was Saxon onderdeel van the New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM), verantwoordelijk voor klassieke albums als Wheels of Steel, Power & The Glory, Strong Arm of the Law and Denim And Leather, maar ook hun plaat uit 2019 Thunderbold.

Nieuw album Saxon

Op 4 februari brachten ze hun nieuwe album Carpe Diem uit waarbij opvalt dat deze plaat weer een stukje steviger uitpakt dan zijn voorganger uit 2019. Hoe dit kan? Suzanne Bosman en Mike Arntz praten met zanger Biff Byford van Saxon over het nieuwe album. Hoe was de werkwijze binnen de coronabubbel? Waar haalde hij zijn inspiratie voor de teksten vandaan en hoe komt het dat de plaat zo stevig is uitgevallen? Ook vertelt mr. Byford open over zijn gezondheid en mag Mike van hem zijn favoriete track van het album Super Nova op de draaitafel slingeren. De nieuwe single van Saxon heet overigens The Pilgrimage, waarvoor de band een video heeft opgenomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1000e Instagram-volger

De Keiharde Pödcast heeft daarnaast een feestje te vieren! De 1000ste volger op Instagram is namelijk een feit. Marc van Laar wordt in de uitzending gehaald, heeft hiermee een Keiharde Pödcast t-shirt verdiend en mag natuurlijk ook een plaat aanvragen. Marc kiest voor Venom Prison, een track van hun nieuwe album Erebos met de titel Pain of Oizys.

Suzanne Bosman neemt iedere week een (duistere) tip mee en deze week komt ze superlatieven te kort voor een supergroep met leden van Amenra, Neurosis en (ex) Sepultura. De band heeft Absent in Body en hun eerste single The acres/ The ache wordt gedraaid. Mike heeft weer een cd uit zijn platenkast meegenomen. Dit keer van een man die in Nederland vooral bekend staat als Junky XL, namelijk Tom Holkenborg. In de '90s maakte hij samen met Phil Mills industrialmetal onder de naam Nerve.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Spidergawd en Orphanage.

#5 - Biff Byford (Saxon) aan de Keiharde lijn (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

Benieuwd naar de muziek die in De Keiharde Pödcast behandeld wordt? Abonneer je dan op de Tiplijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie