Podcast

De reünie van Stream Of Passion

foto: Stream Of Passion
  1. Nieuwschevron right
  2. De reünie van Stream Of Passion

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz dè metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je onder andere muziek van Stream Of Passion.

Als Arjen Lucassen in 2003 via een prijsvraag op zijn website een oproep doet om muzikanten te werven voor het nieuwe album van Ayreon, meldt zich onder anderen zangeres en violiste Marcela Bovio vanuit Mexico. Arjen is zwaar onder de indruk van Marcela en ze krijgt de rol van 'Wife' (echtgenote van 'As Me', vertolkt door James LaBrie, zanger van Dream Theater) op het album The Human Equation, dat in 2004 verschijnt. Na deze plaat wil Arjen dolgraag een vervolg geven aan de samenwerking met Marcela Bovio en wordt de band Stream Of Passion opgericht.

Nieuwe EP

In 2007 verlaat Arjen Lucassen in verband met tijdgebrek de band. Van de originele leden is naast Marcela, ook bassist Johan van Stratum weer terug in de line-up. Op 5 april 2016 maakt de band bekend dat ze er helemaal mee gingen stoppen, tot er vorig jaar oktober ineens het nieuws komt dat Stream Of Passion voor een reünieshow weer bij elkaar zou komen. Even later wordt bekend dat de band ook nieuw werk zal gaan uitbrengen middels de EP Beautiful Warrior. De eerste single, wat ook haar favoriete nummer blijkt te zijn, The End Is The Beginning wordt op 4 augustus gedeeld.

23 verschillende landen

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met de altijd enthousiaste Marcela. Hoe is de reünie tot stand gekomen, wie zitten er nu in de band en zijn er verdere tourplannen zijn vragen die Marcela beantwoordt. Ook vertelt Marcela erg uit te kijken naar de twee reünieshows op 8 en 9 september in Dynamo, Eindhoven. Deze concerten waren binnen no-time uitverkocht. Marcela vertelt ook dat er voor de twee show mensen uit 23 verschillende landen richting Eindhoven komen om de shows bij te wonen.

Concerten

Het is sowieso een hele drukke tijd want volgende week zal ze ook acte de présence geven tijdens de vijf uitverkochte concerten The‘Ayreon 01011001 - Live Beneath The Waves shows in 013 in Tilburg. Van de nieuwe EP Beautiful Warrior wordt The End Is The Beginning helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste concert als vijftiger

Luisteraar Gijs van der Leek ging op zijn 52ste voor het eerst naar een metalconcert en dat had hij volgens zijn eigen zeggen veel eerder moeten doen. Geïnspireerd door Suzanne Bosman ontdekte hij de band Russian Circles en toen de band in 013 een concert gaf, besloot hij daar samen met twee van zijn dochters naartoe te gaan. Volgens Gijs was het optreden fantastisch, maar te kort. Het smaakt duidelijk naar meer.

Biersmaak

Suzanne en Mike hebben samen een tip meegenomen. Van de nieuwe EP van Fluisteraars De Kronieken Van Het Verdwenen Kasteel II: Nergena wordt een nummer gedraaid. Op De Wisseltap zette Mario van der Lee een licht frisse weizenachtige smaak op de tap. My Way To Glory van Cathubodua staat nu op Wisseltap 3. Deze week zet luisteraar Cees Nooij een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf? Verder hoor je in deze aflevering muziek van Soilwork en Ozzy Osbourne.

#7 - Een Keihard gezin en Marcela Bovio over de reünie van Stream Of Passion (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie