Podcast
KRO-NCRV

Demissionair minister Paul Blokhuis over zijn pleegdochter

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Demissionair minister Paul Blokhuis over zijn pleegdochter

In De Pleegzorg Podcast vraagt Gijs Staverman aandacht voor pleegkinderen en -ouders in Nederland. Op dit moment zijn er meer dan 800 kinderen die wachten op een plek bij een pleegouder.

Gijs Staverman kan daar als geen ander over meepraten. Toen hij een relatie kreeg met zijn vriendin Cher, kwamen ook haar twee pleegkinderen in zijn leven. Samen met zijn vriendin is hij nu al bijna vier jaar pleegouder van Milan en Liya. Het was even wennen, maar nu zou hij nooit meer zonder ze willen.

Voldoende ruimte

In 2005 wordt er aan demissionair minister Paul Blokhuis gevraagd of hij niet nog een meisje aan zijn gezin zou kunnen toevoegen. Op dat moment heeft hij al drie dochters, voor velen vaak al een volle bak, maar hun auto is groot genoeg en is hij opeens pleegvader.

Dan begint de challenge van het ondersteunen en opvoeden van een kind dat zij op dat moment nog niet kennen. Natuurlijk is dit niet altijd even makkelijk en maakt de familie een hele hoop belangrijke leermomenten mee.

Check hieronder de volledige aflevering van de Pleegzorg Podcast.

#4 - De Pleegzorg Podcast met Paul Blokhuis - De Pleegzorg Podcast

Wil je meer weten over pleegzorg, heb je vragen of denk je erover na om pleegouder te worden? Kijk dan eens op www.pleegzorg.nl en nporadio2.nl/pleegzorg.

Luister hier de derde aflevering met Lily Monori-Van Dijken terug.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie