Podcast
KRO-NCRV

Gijs vraagt met De Pleegzorg Podcast aandacht voor pleeggezinnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Gijs vraagt met De Pleegzorg Podcast aandacht voor pleeggezinnen

In De Pleegzorg Podcast vraagt Gijs Staverman aandacht voor pleegkinderen en -ouders in Nederland. Op dit moment zijn er meer dan 800 kinderen die wachten op een plek bij een pleegouder.

Gijs Staverman kan daar als geen ander over meepraten. Toen hij een relatie kreeg met zijn vriendin Cher, kwamen ook haar twee pleegkinderen in zijn leven. Samen met zijn vriendin is hij nu al bijna vier jaar pleegouder van Milan en Liya. Het was even wennen, maar nu zou hij nooit meer zonder ze willen.

Hoe is het om pleegkind te zijn?

In de Pleegzorg Podcast gaat Gijs op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe is het om pleegkind te zijn? Hij praat met bekende en onbekende pleegkinderen over de moeilijkheden, over de fijne kanten en over hoe het nu met ze gaat.

Aflevering 1: Sergio Vyent

Je zult Sergio ongetwijfeld kennen als de immer charmante gastheer van First Dates, maar wat je misschien niet weet is dat hij als kind een groot deel van zijn jeugd in een pleeggezin heeft doorgebracht. Sergio vertelt Gijs over zijn turbulente eerste jaren. En waarom heeft zijn moeder hem regelmatig in een kindertehuis achtergelaten?

Luister de hele aflevering hier:

#1 - De Pleegzorg Podcast met Sergio Vyent - De Pleegzorg Podcast

Aflevering 2: Uzi Deelen

Uzi werd geboren in een gezin waarin iedereen een verstandelijke beperking had, behalve zijzelf. Haar vader wilde geen dochter en ze groeide op met mishandeling, verwaarlozing en misbruik. Op haar 6e werd ze opgepikt door Jeugdzorg en moest ze een nieuwe plek vinden in een pleeggezin. Dat ging een paar keer niet goed, tot ze bij haar pleegouders kwam. Het ging zelfs zo goed dat Uzi haar pleegvader een paar jaar terug iets heel bijzonders vroeg…

Luister de hele aflevering hier:

#2 - De Pleegzorg Podcast met Uzi Koning - De Pleegzorg Podcast

Wil je meer weten over pleegzorg, heb je vragen of denk je erover na om pleegouder te worden? Kijk dan eens op www.pleegzorg.nl en nporadio2.nl/pleegzorg.

Ster advertentie
Ster advertentie