Podcast
KRO-NCRV

Uzi vertelt in De Pleegzorg Podcast welke belangrijke rol haar pleegouders hebben gespeeld

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Uzi vertelt in De Pleegzorg Podcast welke belangrijke rol haar pleegouders hebben gespeeld

In De Pleegzorg Podcast vraagt Gijs Staverman aandacht voor pleegkinderen en -ouders in Nederland. Op dit moment zijn er meer dan 800 kinderen die wachten op een plek bij een pleegouder.

Gijs Staverman kan daar als geen ander over meepraten. Toen hij een relatie kreeg met zijn vriendin Cher, kwamen ook haar twee pleegkinderen in zijn leven. Samen met zijn vriendin is hij nu al bijna vier jaar pleegouder van Milan en Liya. Het was even wennen, maar nu zou hij nooit meer zonder ze willen.

Hoe is het om pleegkind te zijn?

In de Pleegzorg Podcast gaat Gijs op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe is het om pleegkind te zijn? Hij praat met bekende en onbekende pleegkinderen over de moeilijkheden, over de fijne kanten en over hoe het nu met ze gaat.

In de tweede aflevering praat Gijs met Uzi Koning. Ze werd geboren in een gezin waarin iedereen een verstandelijke beperking had, behalve zijzelf. Haar vader wilde geen dochter en ze groeide op met mishandeling, verwaarlozing en misbruik. Op haar 6e werd ze opgepikt door Jeugdzorg en moest ze een nieuwe plek vinden in een pleeggezin. Dat ging een paar keer niet goed, tot ze bij haar pleegouders kwam. Het ging zelfs zo goed dat Uzi haar pleegvader een paar jaar terug iets heel bijzonders vroeg…

Luister de hele aflevering hier:

#2 - De Pleegzorg Podcast met Uzi Koning - De Pleegzorg Podcast

Wil je meer weten over pleegzorg, heb je vragen of denk je erover na om pleegouder te worden? Kijk dan eens op www.pleegzorg.nl en nporadio2.nl/pleegzorg.

Luister hier de eerste aflevering met Sergio Vyent terug.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie