Podcast

Alleskunner Tom de Wit over zijn nieuwe album Fountains in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Alleskunner Tom de Wit over zijn nieuwe album Fountains in De Keiharde Pödcast

Op zijn onlangs verschenen plaat Fountains bewijst Tom de Wit, die opereert onder artiestennaam TDW, met allerlei stijlen uit de voeten te kunnen. In de opening van het nieuwe seizoen van De Keiharde Pödcast gaan Mike Arntz en Suzanne Bosman met hem in gesprek.

Als er in de laatste week van december het album Fountains van TDW op de burelen van De Keiharde Pödcast binnenkomt, zijn de makers Suzanne Bosman en Mike Arntz enthousiast. De plaat bevat progressieve metal met allerlei uitstapjes naar allerlei subgenres in de metal. Je hoort grunts, blastbeats, maar ook koren, een fluit en een flamencogitaar. Tom wordt op Fountains begeleid door de ritmesectie van de thrashmetalband Annihilator. Ze bellen met Tom, die zeer enthousiast vertelt over de plaat, zijn inspiratie, zijn hoge sensitiviteit en de online livestream waarbij hij samen met zijn fans een nummer componeerde. De titeltrack Fountains wordt helemaal gedraaid.

Anthrax

Als De Keiharde een mail krijgt van luisteraar Anne-Marie over backstage-avonturen tijdens een concert in Den Bosch, worden Suzanne en Mike zo nieuwsgierig dat er met haar moet worden gebeld. Het levert ons rooie oortjes en haar een Keiharde Pödcast t-shirt op. Natuurlijk wordt ook haar verzoek van Anthrax, Any Place but Here, gedraaid.

Suzanne heeft weer een tip meegenomen die zo zwart is als de nacht. Deze week komt haar tip uit Brabant en heet Urfaust. Mike is in een melancholische bui en heeft uit zijn platenkast een album van Angel uit 1975 meegenomen.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Draconian en de nieuwe single van The Frontiers uit Spijkenisse.

#1 - Rooie oortjes en muzikale alleskunner Tom de Wit (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

Benieuwd naar de muziek die in De Keiharde Pödcast behandeld wordt? Abonneer je dan op de Tiplijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie