Podcast

Year Two: het nieuwe album van Doodseskader in De Keiharde Pödcast

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Year Two: het nieuwe album van Doodseskader in De Keiharde Pödcast

Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn er weer met een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast, de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2. In deze podcast staat de liefde voor harde gitaren keihard aan. Naast verzoeken van luisteraars komt in elke aflevering ook een band aan het woord die nieuw werk heeft uitgebracht. In de zevende aflevering van dit seizoen is Tim de Gieter van Doodseskader aan de Keiharde telefoonlijn.

Een jaar geleden bezocht presentator Suzanne Bosman een concert van de band Doodseskader in het Paard in Den Haag. Ze was zo onder de indruk van de show dat ze een track van de band - It's Not An Addictioon If You Don't Feel Like Quitting - als tip meenam in een aflevering van De Keiharde Pödcast. Dit nummer is afkomstig van het debuutalbum van Doodseskader, getiteld Year One. Op 8 maart verscheen de tweede plaat van de band, Year Two. Doodseskader is het geesteskind van Tim De Gieter (Amenra, Much Luv Studio) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Paard) en is afkomstig uit Gent (België).

Year Two

Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met Tim de Gieter. In een zeer persoonlijk gesprek legt hij uit in welke vorm Year Two het vervolg is op Year One. Waar het duo op hun eerste plaat dealden met hun jeugd, hoe ze zijn geworden wie ze nu zijn en worstelden met hun innerlijke demonen uit heden en verleden, is Year Two een onmiskenbaar bewijs van vooruitgang; niet alleen zelfbeschouwend, maar ook muzikaal gezien. De muziek voelt als een sloopkogel, maar biedt door invloeden vanuit r&b, techno, hardcore, punk en zelfs ballads veel afwisseling.

Tim de Gieter gaat in op de diepere betekenis van het album en verklapt dat Year Three ook alweer bijna af is. De track The Sheer Horror Of The Human Condition wordt gedraaid en is volgens Tim een nummer dat je alle hoeken van de kamer laat zien en voelen. Het artwork van het album is overigens ook zeer fraai en is gemaakt door Meggie van Zwieten.

Metal van Dave Grohl

In 2004 brengt Dave Grohl een metalalbum uit waarop hij zijn helden eert en een aantal van die helden uitnodigt om aan de plaat mee te werken. Luisteraar Wouter van den Berg vraagt zich af of er al eens een track van deze plaat in De Keiharde is gedraaid. Het antwoord is 'nee' en dus is het de hoogste tijd om samen met Wouter dit album onder de loep te nemen. Daarnaast vertelt Wouter over zijn ontmoeting met Taylor Hawkins en Nate Mendell van de Foo Fighters in Milaan en de iets te harde box die hij aan Taylor gaf.

Epic track

In het nieuwe seizoen van De Keiharde maken Suzanne en Mike ruimte voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ minuten worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en worden vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een nummer van Monomyth. De song duurt 11 minuten en 21 seconden en is meegenomen door Suzanne zelf.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Aephanemer en Kamelot.

#7 - Een ontmoeting met Taylor Hawkins en Tim de Gieter van Doodseskader (S09) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie