Podcast
AVROTROS

Man As Plague maakt een eigentijdse mix van deathcore en deathmetal

foto: Man As Plague
  1. Nieuwschevron right
  2. Man As Plague maakt een eigentijdse mix van deathcore en deathmetal

De Keiharde Pödcast is terug van zomervakantie! Met hernieuwde energie presenteren Suzanne Bosman en Mike Arntz je een nieuwe dosis harde muziek, met in deze aflevering een hoofdrol voor de Nederlandse band Man As Plague.

In april van dit jaar ploft er een mail van Robbert van der Pluym in de digitale mailbox dekeiharde@avrotros.nl. Robbert is drummer bij de band Man As Plague en wil presentatoren Suzanne Bosman en Mike Arntz op de hoogte brengen van de nieuwe single van zijn band. De single heet Titanomachy en is de eerste voorbode van het gelijknamige album dat onlangs in juni is verschenen. Mike Arntz is helemaal weg van deze track en geeft hem meteen een plaats in De Keiharde Pödcast Tiplijst op Spotify.

Na de zomerbreak is het dan ook geen verrassing dat Man As Plague de eerste gast is in de gloednieuwe reeks van De Keiharde Pödcast. Suzanne en Mike bellen met de goedgeluimde zanger annex brulboei van de band, Tim Koole. In het gesprek legt Tim uit waarom er liefst zeven jaar zat tussen het debuutalbum The Frail Compass en de tweede plaat, komen de invloeden van Fear Factory en Devin Townsend naar voren, onthult hij zijn liefde voor hardcore en de teksten waarbij de Griekse mythologie als een rode draad door het album lopen.

Ook vertelt Tim hoe de band terechtkwam bij Jacob Hansen (o.a. bekend van zijn werk met Dyscarante, The Black Dahlia Murder, Amaranthe, Heaven Shall Burn en Volbeat) die de master maakte voor het album Titanomachy. Van de nieuwe plaat wordt Sisyphus gedraaid. De videoclip hieronder is van de eerste single en titeltrack van Titanomachy.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unleash The Archers

In december 2022 kreeg De Keiharde een mail in haar postvak van Renske van Ravenstein. In deze mail bedankte Renske haar partner Bram voor zijn steun in de lastige periode waar ze toen samen in zaten. Via een ivf-traject wilden ze samen graag een tweede kindje en dit traject is niet altijd even gemakkelijk geweest. Onlangs ontving De Keiharde een mail van Bram met goed nieuws! Bram wordt in de show gehaald en om het goede nieuws muzikaal te vieren heeft hij Carry The Flame van Unleash The Archers aangevraagd.

foto: AVROTROS

Suzanne heeft vanaf haar vakantie een souvenir in de vorm van een elpee van de band Kobudai meegenomen.

Op De Wisseltap zette Bart Bongers voor de summerbreak een shoegaze-smaak op de tap. Coil van King Woman staat nu op Wisseltap 3. Deze week zet luisteraar Peter Savelkoul een nieuwe lekkere smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Pantera en Hawser.

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast, of check hem in je favoriete podcast-app.

#3 - Blij nieuws en zanger Tim Koole van Man Of Plague (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie