Podcast

Leo Blokhuis over vertrek Neil Young bij Spotify: 'De kans dat Spotify de gewraakte podcast gaat verwijderen is vrij klein'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over vertrek Neil Young bij Spotify: 'De kans dat Spotify de gewraakte podcast gaat verwijderen is vrij klein'

In deze aflevering van Blokhuis de Podcast aandacht voor fijne livemuziek van Tape Toy, de beste nieuwe tracks, muziek uit Noord-Ierland en de muziek van Neil Young.

In deze aflevering staat Neil Young centraal. Aandacht voor de protestliedjes van Neil Young, de man die de afgelopen week in het nieuws kwam, omdat hij ruzie heeft met Spotify. De Canadese zanger kan zich niet vinden in de uitspraken van Joe Rogan in zijn podcast, die door de streamingdienst wordt uitgegeven. “Het is Young of Rogan”, schreef Neil Young vorige week aan Spotify. “You can’t have both.” Hij noemt Spotify 'the home of life threatening covid misinformation. Selling lies for money'. "Ik ben van team Young in deze, maar de kans dat Spotify de gewraakte podcast gaat verwijderen is vrij klein", aldus Leo. "Niels Aalberts, chef 3voor12, wees ons op een artikel in het Amerikaanse Wire waarin dat haarfijn wordt uitgelegd."

Rogan de nummer 1 podcaster tegen Young

Voor Spotify zijn podcasts namelijk veel interessanter dan muziek. Bij muziek is Spotify afhankelijk van labels en moet er ook afgedragen worden aan de labels. Bij podcasts zoals die van Rogan is Spotify als het ware zelf het label en is er een veel betere marge voor het streamingbedrijf. Het is volgens Wire nooit een stijd geweest. Rogan de nummer 1 podcaster tegen Young, de nummer 778 op de lijst meest beluisterde artiesten op Spotify.

Neil Young, voor wie muziek altijd over meer gaat dan alleen een liedje. Gedurende zijn hele carrière heeft hij zich uitgesproken over allerlei politieke onderwerpen. In Blokhuis de Podcast vertelt Leo er meer over.

Tape Toy te gast

Er komt verder nieuwe muziek voor in de podcast, namelijk de tips van de Verrukkelijke 15. Nieuwe platen van o.a. Eels, Moss en Rex Orange County. Voor de wereldhit reizen we deze keer af naar Noord-Ierland, waar de Eindhovenaar Barry Adams ons bijpraat over de muziek in het kleine land.

Leo heeft het Amsterdamse gitaarkwartet Tape Toy live te gast in de uitzending. Ze spelen Phone Call en The One Who Got Away:

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van de podcast:

#4 - Neil Young, Tape Toy (live), muziek uit Noord-Ierland, Eels en Moss (S03) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie