Podcast

Je hoort de beste muziekpodcasts bij NPO Radio 2

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Je hoort de beste muziekpodcasts bij NPO Radio 2

Op zoek naar je volgende podcastverslaving? Duik hier in de verhalen achter je favoriete tracks en artiesten met de podcasts van NPO Radio 2.

Van colleges van Leo Blokhuis over de NPO Radio 2 Top 2000 tot de verhalen achter eigenaardige pophits: met de podcasts van NPO Radio 2 duik je nog dieper in de muziekwereld. We zetten onze muziekpodcasts voor je op een rijtje.

Top 2000 a gogo podcast

Benieuwd naar de mooiste verhalen over de lijst der lijsten? Leo Blokhuis duikt in de archieven en praat je bij over onvergetelijke hits uit de NPO Radio 2 Top 2000. In de nieuwe reeks vertelt hij onder andere over Meat Loaf, Elvis Presley en Olivia Newton-John.

Check hier alle afleveringen!

#1 - Meat Loaf (S04) - Top 2000 a gogo

Weird Hit Wonder

Van Barbie Girl tot Busje Komt Zo, de popgeschiedenis kent veel onwaarschijnlijke nummer 1-hits. In Weird Hit Wonder brengt muziekjournalist Atze de Vrieze een ode aan deze vreemde eenden, en ontdekt hij hoe het komt dat die eigenaardige singles tóch zulke enorme successen werden.

Check hier alle afleveringen!

#13 - Ringtones / Crazy Frog - Weird Hit Wonder

Tekstuele Voorlichting

Wat schuilt er achter de teksten van Nederlandse hits? In Tekstuele Voorlichting nemen artiesten als S10, Stef Bos en Typhoon plaats op de bank bij NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster en songwriter Matthijn Buwalda. Daar vertellen ze hoe hun nummers tot stand kwamen en hoe ze hun persoonlijke ervaringen verwerkt hebben in die songs.

Check hier alle afleveringen!

#1 - STEF BOS: ‘Papa’ was ooit een noodkreet en is nu een liefdeslied (S06) - Tekstuele Voorlichting

De Keiharde Pödcast

De podcast met hart voor hard! Presentatoren Mike Arntz en Suzanne Bosman zetten iedere week de laatste ontwikkelingen in de wereld van de metal op een rij. Het duo interviewt muzikanten, draait verzoeknummers en duikt in de eigen platenkast om hun favoriete harde tracks te draaien.

Check hier alle afleveringen!

#6 - 100X Keiharde (S06) - De Keiharde Pödcast

Barts Classic Track

Gewapend met de originele opnames trekt Bart Arens met artiesten de studio in om hun grootste hits te ontleden. Zo hoor je laag voor laag hoe klassieke tracks, zoals Radar Love van Golden Earring of Soldier On van DI-RECT, tot stand zijn gekomen.

Check hier alle afleveringen!

#27 - DI-RECT - Soldier On - Barts Classic Track

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie