Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief: Al op zevenjarige leeftijd stond Janet Jackson op het podium

foto: Jeroen van Inkel
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief: Al op zevenjarige leeftijd stond Janet Jackson op het podium

Dat Janet Jackson uit een muzikale familie komt, weet de hele wereld. Net als haar broer Michael Jackson wisten ze de hitlijsten te domineren. Voor Jeroen van Inkel was het daarom extra speciaal om haar te mogen interviewen, achter de schermen in Ahoy Rotterdam.

Al op zevenjarige leeftijd stond Janet voor het eerst in de schijnwerpers. Toen ze 11 jaar was speelde ze de jonge Penny, in de komedieserie Good Times. En in 1986 stond ze voor het eerst in de Top 40 met 'What Have You Done for Me Lately'. Samen met haar broer nam ze later het nummer ‘Scream’ op.

Dierenliefhebber

Jeroen van Inkel draaide haar muziek veel op de radio toentertijd. En kreeg toen ze in Nederland was de kans haar te interviewen voor het tv-programma Countdown. Het gesprek ging alle kanten op. Ze legt uit waarom ze Nederlands publiek leuk vindt. En Jeroen laat haar kennismaken met Dierendag. Niet zomaar, want ze is een erg grote dierenliefhebber. Het volledige gesprek laat hij horen in zijn podcast Het Van Inkel Archief.

"Het was een bijzondere ervaring om haar te ontmoeten", vertelt hij. "Ze is een lief, bedeesd en bijna goedgelovig meisje meisje, die bereid was om alle vragen te beantwoorden. Het was voor mij extra speciaal. Omdat haar muziek als een rode draad door het begin van mijn carrière liep." Jeroen doelt onder andere op haar plaat Control. Deze werd lange tijd gebruikt als 'showstarter' in het programma Curry & Van Inkel.

Een ‘pro’

Pjotr Wessels was toentertijd plugger. Tegenwoordig is hij muzieksamensteller bij NPO Radio 2. Ook hij heeft Janet Jackson ontmoet. "Ze is echt Amerikaans. Die zijn per definitie 'pro'. Ze willen alles piekfijn voor elkaar hebben en zorgen dat ze de namen van alle mensen kennen. Attitude, zero. Die mensen komen om te werken. Ze weten dat de platenmaatschappijen en media-mensen ze willen helpen."

#7 - Janet Jackson - Het Van Inkel Archief

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie