Podcast
BNNVARA

Het Van Inkel Archief: Paul McCartney, de man met weinig sterallures

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Van Inkel Archief: Paul McCartney, de man met weinig sterallures

Paul McCartney is één van de grootste nog levende artiesten op aarde. In 1990 heeft Jeroen van Inkel hem mogen interviewen voor het programma Countdown. "Voor mij zat een uiterst relaxte man, die zin had om een interview te geven."

In Het Van Inkel Archief laat Jeroen het volledige interview horen: "Aan mijn eigen stem hoor ik dat ik behoorlijk onder de indruk was van Paul. Ik sprak heel timide en ingehouden. Het was nogal wat, om één van de Beatles zolang voor je microfoon te mogen hebben."

Opgewacht op het vliegveld

Paul McCartney is vaker in Nederland geweest voor Countdown. Fotograaf William Rutten herinnert zich nog dat zijn komst naar Nederland groot nieuws was in het land. "Hij werd zelfs opgewacht op het vliegveld." Voor William was het een hele speciale dag. Want "het is mijn grote held. Ik heb een gesigneerd white-album en een singeltje. Samen met Bart de Graaf mocht ik toen de kleedkamer in en het bleek een ontzettend aardige man. Binnen twee minuten gaf hij ons het gevoel dat we hem al jaren kende."

Anders dan vroeger

Zijn podiumkunsten klinken nu anders dan vroeger. Niet zo gek, want in juni mocht hij 81 kaarsjes uitblazen. "Z'n stem is niet om aan te horen. Maar het is wel even Paul McCartney. Er staat een museum op de bühne tentoon te stellen. Je ziet dat hij het nog steeds met zoveel plezier doet." Toenmalig beveiliger Bertus Holkema heeft McCartney ook ontmoet. "Hij gedraagt zich totaal niet als een grote ster. Er gebeurde geen gekke dingen. Het is een man die zijn dingen goed geregeld wil hebben."

Luister hieronder naar de podcastaflevering:

#6 - Paul McCartney - Het Van Inkel Archief

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Meer over de podcast:

Het Van Inkel Archief

Het Van Inkel Archief

Ster advertentie
Ster advertentie