Podcast
AVROTROS

Nieuw album van thrashmetalband Disquiet lovend ontvangen

foto: Disquiet
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album van thrashmetalband Disquiet lovend ontvangen

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast staat het Utrechtse Disquiet centraal. Mike Arntz en Suzanne Bosman waren onder de indruk van het nieuwe album Instigate to Annihilate en bellen met drummer Arthur Stam.

Op 6 mei bracht het Utrechtse Disquiet hun derde album getiteld Instigate to Annihilate uit. De band speelt een combinatie van snoeiharde moderne thrashmetal met hier en daar vleugjes deathmetal. Het nieuwe album krijgt overal zeer positieve reacties en ook Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn onder de indruk. Er wordt gebeld met drummer Arthur Stam, en naast dat we alles te weten komen over de band Disquiet, waarom het zes jaar heeft geduurd dat er een nieuwe plaat in de schappen ligt én natuurlijk de nieuwe plaat zelf, heeft Arthur ook nog een tip voor jonge beginnende drummers.

Suzanne en Mike hebben niet zo vaak een drummer aan de Keiharde lijn en dus komen er ook drumtechnische vragen aan bod. Van het nieuwe album wordt Mike's favoriete track Demonic Firenado helemaal gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Disturbed

Kersverse luisteraar Evelien Vos ontdekte De Keiharde onlangs via NPO Radio 2 en dat was voor haar dubbel geluk. Ze houdt nu eenmaal van schreeuwende mannen en stampende gitaren, maar daarnaast moest ze in verband met een verandering in levensstijl iedere avond een flink stuk wandelen. Als haar vriend niet mee kan, neemt ze De Keiharde mee en dat wandelt lekker weg. Ze wil graag iets van Disturbed horen en The Game is haar favoriete nummer.

Suzanne heeft een tip uit België meegenomen. Deze tip van de band Stake blijkt ook nog eens te zijn aangevraagd, dus dat is een mooie dubbelslag. Mike heeft uit zijn platenkast de techno deathmetal van Allegaeon laten rollen.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van The Cult en The Royal.

#16 - Drummer Arthur Stam (Disquiet) en Keiharde wandelmaatjes (S05)

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie