Podcast

De thrashmetalers van Dead Head staan centraal in De Keiharde Pödcast

  1. Nieuwschevron right
  2. De thrashmetalers van Dead Head staan centraal in De Keiharde Pödcast

De Nederlandse thrashmetalband Dead Head komt na vijf jaar met een nieuw album. Reden genoeg dus voor een gesprek tussen Mike Arntz en Susanne Bosman van De Keiharde Pödcast met gitarist Rob Woning!

Dead Head uit Kampen (of zoals Jan Rot zegt: “Het Manchester aan de IJssel”) is een band die op het volledig eigen manier aanpakt. Voor de mannen geen vaste schema's met het uitbrengen van een plaat, dan op tour en daarna weer de studio in voor een volgend album. Bij Dead Head geld: als de tijd rijp is en er weer voldoende goed materiaal is, wordt het tijd om de koppen bij elkaar te steken en de beste plaat opnemen die ze op dat moment in zich hebben.

Gitarist Rob(bie) Woning hangt aan de lijn en praat met Suzanne Bosman en Mike Arntz uitgebreid over zanger/bassist Tom van Dijk die de band vorig jaar voor de derde keer de rug toekeerde, nieuwkomer Ralph de Boer (Bodyfarm), oude albums die opnieuw op vinyl zijn uitgebracht en de nieuwe plaat Slave Driver. Tweede single Frequency illusion is uit en wordt gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van bands die vrijwel nooit in De Keiharde worden aangevraagd, vinden Suzanne en Mike het juist mooi om ze eens uit te lichten. Zo kregen zij via dekeiharde@avrotros.nl een mail van Maarten Krol uit Nijmegen die de Italiaanse progrockers DGM aanvroeg. Er wordt gebeld met Maarten en hij legt uit waarom hij juist voor deze band heeft gekozen.

Lingua Ignota

Wat heeft Suzanne nu weer als tip meegenomen? Een 35-jarige klassiek geschoolde zangeres/multi-instrumentalist die zich Lingua Ignota noemt, wat dan weer Latijn is voor 'onbekende taal'. Laat je verrassen. Mike heeft uit zijn platenkast een klassieker uit de jaren 80 meegenomen van een band die bekend stond om hun 'triple axe attack' en heel veel haar.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Motionless in White en Heart.

#4 - Thrashmetal uit Manchester aan de IJssel (S05) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Rock en metal krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is. Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de podcast!

Benieuwd naar de muziek die in De Keiharde Pödcast behandeld wordt? Abonneer je dan op de Tiplijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie