Podcast

Leo Blokhuis over Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins

Je kan het dit weekend onmogelijk gemist hebben: Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins is veel te jong overleden. Leo Blokhuis richt in deze editie van Blokhuis de Podcast een monument op voor de beeldbepalende drummer, en geeft een mini-college over de drummer.

Zo horen we materiaal uit de Twee Meter Sessie die de Foo Fighters in de Jaren ’90 opnamen, en waarvoor Hawkins, volgens de rider van de band, de bijzondere en zeldzame mellotron nodig had. Toen de band aankwam in de Hilversumse Wisseloord studio’s bleek het allemaal net even anders in elkaar te zitten. Hoe? Dat vertelt Blokhuis in de Podcast van deze week.

Hij was meer dan alleen de drummer

Maar we gaan ook terug naar het begin van de carrière van Hawkins, als drummer bij Alanis Morissette, en horen hoe hij bij de Foo Fighters terechtkwam. Bij die band was hij meer dan alleen drummer. “Hij is niet de stille kracht op de achtergrond, maar een lollige grapjas die de aandacht op zich vestigt, hij is niet alleen een beest van een drummer, maar kan ook zingen en componeerde vaak samen met Dave Grohl”, aldus Blokhuis.

Maar er is veel meer. Zo gaan we voor de wereldhit deze week naar Oostenrijk, waar ze veel meer mooie muziek maken dan Falco, Conchita Wurst en Strauss. Er is livemuziek van VanWyck, en we bespreken nieuwe releases van Monophonics, Celeste en The Hanging Stars. In een nieuwe Blokhuis: De Podcast!

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#12 - Taylor Hawkins (Foo Fighters), VanWyck (live) muziek uit Oostenrijk, Celeste en Gabriel Kahane (S03) - Blokhuis de Podcast

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphoneof Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie