Podcast
BNNVARA

Blokhuis de Podcast: Frank Farian als het brein achter Boney M

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Frank Farian als het brein achter Boney M

Frank Farian, ook wel bekend als het brein achter Boney M en Milli Vanilli, is afgelopen week op 82-jarige leeftijd overleden. Hij maakte dan misschien niet de platen die je wekelijks voorbij hoort komen, toch zit er een flink verhaal achter het werk van Farian. In deze aflevering van Blokhuis de Podcast gaat Leo Blokhuis dieper in op de muzikale carrière van Frank Farian.

Het is misschien wel typisch Frank Farian: hij speelt liedjes van anderen de hitlijsten in. Vooral liedjes die in originele vorm nooit echt succesvol waren, tovert Farian om in hits.

Waar veel mensen het werk van Farian kennen als up-tempo funk en de swingende beats, is dat niet hoe de carrière van Farian begon. Want de Duitse Farian begon geheel in stijl zijn carrière als: Schlagerzanger. Met zijn eigen band genaamd Frank Farian & die Schatten, hoor je de stem die later wereldberoemd werd. Zo scoorde hij in de jaren 70 een hit met Rocky, trouwens ook een nummer dat Farian niet zelf geschreven had.

Dan komt halverwege de jaren 70 het grote succes. Want dan richt Farian Boney M op. Hij produceert de welbekende single Daddy Cool, dat het op veel plaatsen uitstekend doet. Farian haalt vaak inspiratie uit bestaande liedjes, waarbij het soms wel erg veel op het origineel lijkt. Zo volgde in 1978 de grote hit Rasputin, dat opvallend veel overeenkomsten heeft met een Turks volksliedje.

In deze aflevering van de podcast hoor je meer voorbeelden van hoe Frank Farian zichzelf keer op keer de hitlijsten in wist te werken. "Hij was een beetje een boefje" zegt Blokhuis. Wat hij daar precies mee bedoelt hoor in de nieuwste aflevering van Blokhuis de Podcast.

#3 - Frank Farian, de slimme man achter Boney M en Milli Vanilli (S05) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Heb je een vraag of opmerking over deze podcast? Mail ons via podcast@bnnvara.nl!

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie